Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: a házigazda Elefántcsontpart bejutott az elődöntőbe – videóval

A pénteki negyeddöntők után szombaton újabb két mérkőzést bonyolítottak le a legjobb nyolc között az idei Afrikai Nemzetek Kupáján…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A házigazda Elefántcsontpart a csapnivaló kezdés és a szövetségi kapitány csoportkörös menesztése után már a legjobb négy közé jutott, miután a pénteki negyeddöntőben hosszabbításban diadalmaskodott 2-1-re Mali ellen. Az első negyedóra végén Mali megszerezhette volna a vezetést, A. Traoré tizenegyesét azonban Fofana kapus bravúrral védte. A hazaiak bár többet próbálkoztak, az első játékrész hajrájában Kossonou második sárga lapja miatt tíz emberre fogyatkoztak, így nem ígérkezett könnyűnek a folytatás. A szünet után az emberelőnyben játszó Mali egyértelmű fölényben futballozott és húsz perccel a vége előtt a csereként beállt Dorgeles Nene egy távoli átlövéssel szerzett hatalmas gólt. Elefántcsontpart emberhátrányban sem adta fel és a 90. percben Simon Adingra kiegyenlítette a találkozó állását, így hosszabbításra kerültl sor. A ráadás során mindkét csapat előtt adódtak helyzetek a találkozó eldöntésére, de sokáig nem született újabb találat. Végül a 122. percben egy lecsorgó labádt Oumar Diakite lőtt kapura a tizenhatos előteréből, amely több lábon irányt változtatva D. Diarra ketrecében kötött ki. A legvégén kialakult dulakodások következtében a játékvezető újabb játékosokat állított ki, de az eredmény már nem változott, a házigazda újabb párharcot vett sikerrel.

Mali – Elefántcsontpart 1-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Nene (71.), ill. Adingra (90.), Diakite (120+2.)
Kiállítva: H. Traoré (120+5.), ill. Kossonou (43.), Diakite (120+3.)

 

A szombat esti negyeddöntőben Dél-Afrika tizenegyesrúgásokkal győzte le a Zöld-foki szigetek válogatottját, miután a két csapat 0-0-s döntetlenre végzett egymással. A mérkőzés nagy részében a Zöld-foki szigetek támadott többet, azonban a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázta, így a 90 perc nem hozott döntést. A hosszabbításra megélénkült a mérkőzés, és akár Dél-Afrika is nyerhetett volna, azonban képtelenek voltak betalálni. A tizenegyespárbaj során mindkét oldalt rengeteg hiba történt, végül Dél-Afrika négyből két kísérletet értékesített, amely elég volt a továbbjutáshoz.

Zöld-foki szigetek – Dél-Afrika 0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – tizenegyesekkel: 1-2
Gólszerzők:ill.

Az egyenes kieséses szakasz ágrajza

Cup tree provided by Sofascore