Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Haller lőtte döntőbe Elefántcsontpartot – videóval

Az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája küzdelmei során a szerda esti órákban rendezték meg a torna elődöntőit…

(Photo by Fareed Kotb/Anadolu via Getty Images)

Miután az első elődöntőből Nigéria tizenegyesrúgásokkal továbbjutott, a másik mérkőzésen a házigazda Elefántcsontpart 1-0-s győzelmet aratott a Kongói Demokratikus Köztársaság felett, így bár a csoportkörben a kiesés szélén volt, bejutott a torna döntőjébe.

A találkozó elején a Kongói DK többször is vezetést szerezhetett volna, Bakambu gólját azonban nem adták meg, miután a kapus kezei közül rúgta ki a labdát, de ezen kívül is több ajtó-ablak lehetőség adódott előttük. Az első játékrész második felében a házigazda egyre jobban átvette az irányítást, és nem sokkal a szünet előtt Kessié a kapufát találta el. Nem született találat az első félidő alatt. A második félidő elején mindkét csapat előtt alakultak ki helyzetek, egyelőre azonban egyikük sem tudott eredményes lenni. A 65. percben azonban megtört a jég, amikor Gradel beadását követően Sébastien Haller a levegőben találta el a labdát, az pedig a földről felpattanva a kapus felett a hálóba hullott. A Dortmund sztárja az első gólját szerezte a tornán, éppen az eddigi legfontosabb pillanatban. A hátralévő játékidőben Kongói DK becsülettel támadott az egyenlítésért, de az elkeseredett rohamok nem vezettek sikerre, ehelyett az elefántok többször akár újabb gólt is szerezhettek volna, hogy bebiztosítsák a döntőbe jutásért. Végül enélkül is győztek 1-0-ra, és annak ellenére (vagy éppen pont ezért) bejutottak a hazai rendezésű kontinenstorna döntőjébe, hogy a csoportkör után kirúgták a szövetségi kapitányt.

Az ANK bronzmeccsét szombaton Dél-Afrika és Kongói DK vívja egymással, míg a vasárnapi fináléban Nigéria és Elefántcsontpart találkozik.

Elefántcsontpart – Kongói Demokratikus Köztársaság 1-0 (0-0)
Gólszerző: Haller (65.), ill.

Az egyenes kieséses szakasz ágrajza

Cup tree provided by Sofascore