Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy visszatérés! Kinevezte új edzőjét az Újpest – HIVATALOS

Nebojsa Vignjevics menesztése után az Újpest a csütörtök esti órákban bejelentette (régi-)új vezetőedzőjét…

(Photo by Trenka Atilla/PA Images via Getty Images)

Az Újpest hivatalos honlapján adott tájékoztatást róla, hogy a csapat Mészöly Gézát nevezte ki az új vezetőedzőjének, aki a harmadik megbizatását kezdi meg a lila-fehérek kispadján.

Az 56 éves szakember először 2004 és 2006 között, majd 2010-2011-ben  dolgozott az Újpestnél, ezalatt két ezüstérmet nyert a csapattal, az elmúlt években az utánpótlásban dolgozott, legutóbb a Szombathelyi Haladás edzője volt 2022-ben megbízottként két mérkőzés erejéig.

Az Újpest az NB I elmúlt kilenc fordulójában mindössze egyetlen pontot szerzett és nyeretlen teljesítménye révén az utolsó bennmaradó helyig zuhant vissza.

“Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek. Volt már ilyenben részem, 2004-ben is hasonló helyzetben vettük át a társaságot, akkor is görcsöltek a srácok. Most valamivel kevesebb időnk van, de van 14 meccsünk, hogy bizonyítsuk, ez a keret többre hivatott, megva benne a minőség, és képes arra, hogy győzelmeket szerezzen, és örömet okozzon a szurkolóknak. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelmet szerezzünk, mert ez itt Újpest, itt csak a győzelem elfogadható. Mindig az adott találkozóra koncentrálunk majd, hogy apró lépésekkel haladhassunk a nagy célok felé – ne felejtsük, a nagy dolgok is kicsiben kezdődnek” – mondta székfoglalójában Mészöly.

“A drukkerek arra számíthatnak, hogy a játékosoknak át fogom adni, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek az adott meccseken, és a csapat sikeres legyen. Ehhez persze feltétlenül számítok az ő segítségükre is, nem véletlenül a Tábor a 12. játékosunk, nélkülük ez a klub nem ugyanaz. Tudom, mit jelent nekik az Újpest, azt meg ők tudják, nekem mit jelent. Bízom benne, hogy együtt ismét a régi sikerekért küzdhetünk majd!” – tette hozzá az edző.