Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: újabb forradalmi változtatást terveznek a futballban? – sajtóhír

Az angol sportsajtó (The Sun, The Telegraph stb.) ismert orgánumai szellőztették meg elsőként, hogy a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB, úgynevezett ‘kék lapok’ bevezetését tervezi a már meglévő sárga és piros kártyák mellé.

 

A kiszivárgott hírek szerint kék lapot komolyabb taktikai szabálytalanságok, valamint a játékvezetőkkel szembeni reklamálás esetén kaphatna egy játékos, amely egyben azt is maga után vonná, hogy a büntetett futballista tíz percre köteles elhagyni a játékteret – Ergo nem véglegesen, de mégis emberhátrányba kerül egy csapat.

Az IFAB terve, hogy így szorítsa vissza a játékvezetőkkel szembeni reklamációt, így lényegében egyedül a csapatkapitányoknak lenne joga kommunikálnia a játékvezetővel.

Sajtóhírek szerint a kék lap további jelentőséggel is bírhat, mint például ha valakit kétszer büntetnének ilyen kártyával, az automatikus piros lapot eredményezne; ahogyan egy kék valamint egy sárga lap kombinációja is.

A tervezett szabálymódosítás az angol lapok rövid jellemzése szerint úgy működhetne, mint a rögbiben, ahol a gyakorlatban is alkalmazzák az ideiglenes kiállítást.

 

(Borítókép: Photo by Broer van den Boom/BSR Agency/Getty Images)