Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nagyon sima győzelmet aratott a Borussia Dortmund a Freiburg ellen – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának nyitómérkőzésén a Borussia Dortmund látta vendégül a Sallai Rolandot és Szalai Attilát is foglalkoztató Freiburgot.

(Photo by Hendrik Deckers/Borussia Dortmund via Getty Images)

A BVB a 16. percben szerezte meg a vezetést, Füllkrug kapott labdát a 16-oson belül, majd letette a tőle 2 méterre álló Donyell Malennek a labdát, a holland támadó pedig tolt rajta kettőt, majd két védő gyűrűjében védhetetlenül kirúgta a bal felső sarkot. A Freiburgnak a 21. percben megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de Gregoritsch fejesét Kobel hárítani tudta. Úgy tűnt, hogy a szünetig már nem változik az állás, ám akkor megismételte magát az első találat, avagy Füllkrug újabb gólpasszt ad, Donyell Malen pedig újabb gólt lőtt az első játékrész hosszabbításában.

A második félidőben sorra jöttek a hazaiak helyzetei, azonban vagy a kapufa vagy Atubolu kapus mentette meg a Freiburgot az újabb kapott góltól. A hajrában viszont sikerült meglőnie a BVB-nek a harmadikat is. A 87. percben Maatsen tekert briliáns labdát a kapu előterébe, amire Füllkrug csapott le nagy lendülettel és 6 méterről a kapuba bólintott. A Dortmund a győzelmével tapad a 3. helyezett Stuttgartra és apró lépéselőnybe került a RB Leipziggel szemben, míg a Freiburg akár a 9. pozícióig is visszaeshet a forduló végére.

A találkozón Sallai Roland a kezdőben kapott helyet és a 79. percben cserélték le, míg Szalai Attila a 23. percben csereként állt be és végső sípszóig a pályán maradt.

Borussia Dortmund – Freiburg 3-0 (2-0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Vezette: H. Osmers
Gólszerzők: Malen (16., 45+7.), Füllkrug (87.) ill.
Sárga lap: Ryerson (14.), Malen (74.) ill.
Kiállítás:ill.

Dortmund: Kobel – Ryerson (Wolf 79.), Süle, Schlotterbeck – Maatsen (Morey 88.) – Reus (Sancho 88.), Sabitzer, Can (Hummels 88.), Bynoe-Gittens (Brandt 66.)- Füllkrug, Malen. Vezetőedző: Edin Terzic

Freiburg: Atubolu – Kubler, Sidillia, Gulde (Szalai A. 23.), Makengo (Günter 80.) – Eggestein, Hofler – Sallai (Philipp 79.), Gregoritsch (Doan 59.), Grifo (Weisshaupt 59.) – Holer. Vezetőedző: Christian Streich

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 21. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Borussia Dortmund – Freiburg 3-0

Szombat:
15:30 Augsburg – RB Leipzig (Tv: Aréna 4)
15:30 Frankfurt – Bochum
15:30 Mönchengladbach – Darmstadt
15:30 Union Berlin – Wolfsburg
15:30 Werder Bremen – Heidenheim
18:30 Leverkusen – Bayern München (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Stuttgart – Mainz (Tv: Aréna 4)
17:30 Hoffenheim – Köln (Tv: Aréna 4)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore