Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Boca Juniors uruguayi támadója – HIVATALOS

Az argentin Boca Juniors együttese továbbra is rendkívül elégedett az először kölcsönben megszerzett csatára teljesítményével…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Boca Juniors megerősítette, hogy 2027-ig szóló szerződéshosszabbítást kötött a csapat uruguayi támadójával, Miguel Merentiellel.

A 27 éves csatár hazájában a patinás Penarol csapatában nevelkedett 2019-ig, miközben kisebb spanyol csapatoknál is szerepelt kölcsönben. Hazatérését követően Merentiel az argentin első osztályú Godoy Cruz csapatában próbálkozott, majd 2020 szeptemberében került a Defensa y Justiciához, akik először kölcsönvették, majd nem sokkal később véglegesítették őt. Az uruguayi támadó 78 mérkőzés alatt 26 gólra volt képes az Halcón színeiben, melyből tíz találatot a 2021-es második kiírásban, míg 14 pályára lépés alatt hét gólt a 2022-es Copa de la Liga Profesional küzdelmei során szerzett.

Ezt követően került a brazil Palmeirashoz, ahol kiegészítő szereplőként mindössze 11 találkozón jutott szóhoz, ezalatt két gólt szerzett. Tavaly februárban adták kölcsön a Bocához, az argentinok a közelmúltban szerezték meg végleg a játékjogát.

Merentiel az elmúlt egy év alatt 53 mérkőzésen 20 gólt és hat gólpasszt regisztrált az arany-kékek színeiben, és abszolút alapemberré nőtte ki magát. Mindkét tavalyi argentin bajnoki kiírásban hét-hét alkalommal volt eredményes, míg a január végén elrajtolt Copa de la Liga Profesional első három meccsén két gólt szerzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!