Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ukrán válogatott védőt igazolt a DAC – HIVATALOS

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szereplő FC DAC 1904 tovább alakította játékoskeretét a szezon tavaszi folytatására…

 

Az FC DAC 1904 hivatalos honlapján tudatta, hogy a csallóközi gárda leigazolta a cseh Slavia Praha együttesétől Taras Kacharabát.

A 29 esztendős ukrán belsővédő a Sahtar Donyeck csapatában nevelkedett, majd több helyen megfordult kölcsönben, 2018-ban pedig a cseh Slovan Liberechez került, ahol három szezont töltött. Ezt követően 2021 óta erősítette a Slaviát. Kacharaba a piros-fehérek mezében egy bajnoki címet és két cseh kupagyőzelmet ünnepelhetett. A cseh és az ukrán élvonalban együttesen több mint 160 alkalommal lépett pályára, további 26-szor az európai kupaporondon is lehetőséget kapott.

Kacharaba rendszeres szereplője volt az ukrán korosztályos válogatottaknak, a felnőtt nemzeti csapatban kétszer lépett pályára a 2021-es bemutatkozása óta.

“Az idény elején megsérültem, kevesebbet játszottam, ráadásul a szerződésem is lejárt, ezért úgy éreztem, változásra van szükségem. Két ajánlatom volt: az egyik a koreai bajnokságból, a másik a DAC-tól. Dunaszerdahely mellett döntöttem, mert mentalitásban közelebb áll hozzám és mindig a legmagasabb célokat tűzi ki maga elé, akárcsak a Slavia. Bízom benne, hogy mindannyian jó munkát végzünk majd és új szintre emeljük a klubot. Energiával telten és motiváltan érkezem, hogy a gárda segítségére legyek. Mindig teljes erőbedobással futballozom, igyekszem a maximumot nyújtani a pályán. Ugyanezt próbálom hozni itt is, hogy a szurkolók élvezzék a játékomat és a csapat teljesítményeit. Számomra most az a fontos, hogy egész mérkőzéseket abszolváljak és hogy ezeken minőséget mutassak, mert szeretnék visszakerülni a válogatottba. Remélhetőleg segítek a DAC-nak, a DAC pedig nekem” –mondta el a szerződése aláírását követően a 189 cm magas középső védő, aki a 33-as számú mez tulajdonosa lesz.

“Taras rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Vezéregyéniség, akivel azonnali erősítésként számolunk. Egy gyors középső védőről van szó, aki képes feljebb lépve is jól futballozni és a magas letámadásnál a csapat segítségére lenni. Nagyon boldogok vagyunk, amiért a Slaviánál eltöltött időszaka után Taras a mi ajánlatunkat fogadta el. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben” – jegyezte meg a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

A dunaszerdahelyi csapat a hatodik helyről várja a szlovák bajnokság hétvégén kezdődő folytatását.