Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: a FIFA hamar állást foglalt a ‘kék lapok’ bevezetése kapcsán!

Mint arról mi is beszámoltunk, szárnyra kaptak olyan híresztelések, melyek szerint megjelenhet a rögbi mintájára az ideiglenes kiállítás a futballban. A minap napvilágot látott hír akkora nyilvánosságot kapott, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem kerülhette el, hogy megfogalmazza az álláspontját.

(Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

 

“A FIFA szeretné tisztázni, hogy a labdarúgás elit szintjén bevezetendő ‘kék lapokról’ szóló híresztelések alaptalanok és tévesek. Korainak gondoljuk, hogy egy ilyen jellegű változtatásról beszéljünk. Biztosíthatunk mindenkit, hogy ha lesznek is a jövőben hasonló kísérletezések, azoknak az első lépése egy felelősségteljes és alapos kísérlet lenne az alsóbb szinteken. A FIFA ezen álláspontját március 2-án ismételten megfogalmazza majd, egy közös ülésen az IFAB (a labdarúgás szabályalkotó testülete) előtt.” – fogalmazott hivatalos kommünikéjében a FIFA.

Érdekesség, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség még finoman és diplomatikusan reagált az ideiglenes kiállításra, hiszen például az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) első embere, Alexander Ceferin egy jóval drasztikusabb kijelentést tett, amikor is arról beszélt, hogy egy ilyen döntés a “futball halálát” jelentené.