Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: 96. percben lőtt góllal hátrányból felállva győzte le a Brightont a Tottenham! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójának szombati játéknapján az 5. helyezett Tottenham és a 8. pozícióban álló Brighton csapott össze egymással.

(Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Már az első percben nagy bravúrt kellett bemutatnia a hazaiak kapusának, Vicario ugyanis Welbeck tizenhatoson belül eleresztett lövését tudta hárítani. A 17. percben viszont már az olasz hálóőr is tehetetlen volt, van de Ven szabálytalansága után ugyanis tizenegyest ítélt a játékvezető. A labda mögé Gross állt, ő pedig értékesítette a lehetőséget, 0-1! A 22. minutumban közel járt az egyenlítéshez a Spurs, ekkor ugyanis Richarlison ugorhatott ki ziccerben, de a kapujából jól kimozduló Steele kiválóan zárta a szöget és védeni tudta a ziccert, majd a kipattanónál Werner duplázását az egyik védő blokkolni tudta. Nem kellett sokat várni a következő nagy lehetőségre, a 26. percben Maddison tört be a tizenhatoson belülre, majd a hosszú felső felé tekerte a labdát, de a próbálkozása kevéssel célt tévesztett. A 29. percben már a másik oldalon forgott veszélyben a kapu, Mitoma éles szögből leadott lövését védte bravúros reflexmozdulattal Vicario. A 38. minutumban Steele a második nagy bravúrját is bemutatta a mérkőzés során, ekkor Kulusevski ziccerét hatástalanította az angol kapus.

A második játékrészt nagy fölényben kezdte a Tottenham, és még a félidő első felében sikerült kiegyenlíteniük az állást. A 61. percben Sarr ugrott ki a labdával a védők közül, majd a beadásába az egyik védő tudott beleérni, ami így a kapufáról ismét a középpályás elé került, ő pedig éles szögből be tudta venni a kaput, 1-1! Az egyenlítést követően a Brighton igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és a 77. percben közel jártak ahhoz, hogy ismét megszerezzék a vezetést, de Mitoma beadása után Fati lövése kevéssel a bal alsó mellé lőtte a labdát. Már-már úgy tűnt, hogy 1:1-el fog véget érni a találkozó, ám a ráadás utolsó percében Son beadására Brennan Johnson érkezett a hosszún, ő pedig közelről a léc alá vágta a labdát, 2-1! A Tottenham így otthon tudta tartani a három pontot, míg a Brighton csalódottan utazhat haza.

Tottenham – Brighton 2-1 (0-1)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: S. Barrott
Gólszerzők:
Sarr (61.), Johnson (90+6.) ill. Gross (17. – büntető)
Sárga lapok: Maddison (35.), Sarr (61.) ill. Buonanotte (65.), Estupinan (79.), Dunk (88.)
Kiállítás:
ill.-

Tottenham: Vicario – Udogie (Höjbjerg 80.), van de Ven, Romero, Porro – Bentancur (Son 62.), Sarr (Davies 80.), Werner (Johnson 62.), Maddison, Kulusevski (Bissouma 62.) – Richarlison Vezetőedző: Ange Postecoglou

Brighton: Steele – Lamptey (Baleba 90+1.), van Hecke, Dunk, Estupinan – Gross, Gilmour (Baker-Boaitey 90+2.), Lallana (Fati 57.) – Buonanotte (Veltman 83.), Welbeck (Ferguson 83.), Mitoma Vezetőedző: Andrea Maldera

A mérkőzés összefoglalója:

A 24. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City – Everton 2-0
Fulham – Bournemouth 3-1
Liverpool – Burnley 3-1
Luton Town – Sheffield United 1-3
Tottenham – Brighton 2-1
Wolverhampton – Brentford 0-2
18:30 Nottingham Forest – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 West Ham United – Arsenal (Tv: Spíler 1)
17:30 Aston Villa – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Chelsea (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore