Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: a Salernitana bejelentést tett Filippo Inzaghi jövőjéről! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy menesztette a csapat éléről Filippo Inzaghit… 

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A pénteki Empoli elleni 3-1-es hazai vereség volt az utolsó csepp a pohárban, ugyanis a Salernitana megköszönte Filippo Inzaghi munkáját, akit októberben nevezte ki a Serie A-ban érdekelt csapat. Az olasz szakember összesen 16 bajnokin és 2 Olasz Kupa mérkőzésen irányította a Salernitánát. A bajnokságban mindössze 2-szer nyert Pippo Inzaghi vezetésével a klub, emellett 4-szer játszott döntetlent és 10-szer szenvedett vereséget. Az elmúlt 6 bajnoki meccsen csupán 1 pontot gyűjtött be a Salernitana, utoljára a Hellas Verona ellen győzött a csapat még december végén. 

Filippo Inzaghi a Salernitana mellett megfordult az AC Milan, a Venezia, a Bologna, a Benevento, a Brescia és a Reggina élén is. A legendás olasz futballista jelentősebb sikereket a Serie B-ben ért el, a Beneventot bajnokként vezette fel a Serie A-ba, a Veneziával és a Regginával szintén közel állt a feljutáshoz.