Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyáron csatlakozik az angol középpályás a Fehérvárhoz – HIVATALOS

A korábbi várakozásokkal szemben nem februárban, hanem csak nyáron szabadon igazolhatóként csatlakozik a Fehérvár új igazolása…

 

A Fehérvár hivatalos oldalán számolt be róla, hogy 2024. július 1-jétől csatlakozik a csapathoz az angol harmadosztályú (League One) Charlton Athletic középpályása, George Dobson.

A 26 éves középpályásként és védőként is bevethető labdarúgó annak idején az Arsenal és a West Ham United utánpótlásában nevelkedett. Dobson a felnőttek közt rendre a harmadik vonalban szerepelt, megfordult a Walsall, a Sunderland és a Wimbledon alkalmazásában is mostani állomáshelye előtt. Korábban már légiósként is kipróbálta magát, a 2017-2018-as szezonban a holland Sparta Rotterdam játékosa volt.

Dobson a League One-ben összesen 255 mérkőzésen lépett pályára, melyek alatt hét gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.

A piros-kékek tájékoztatása szerint a fehérvári klub minden feltételben megegyezett az elmúlt napokban Dobson klubjával az azonnali, februári átigazolással kapcsolatban, azonban a londoni klub az utolsó pillanatban visszalépett az üzlettől, a középpályás így július 1-jétől lesz majd klubunk játékosa.

“Ezúttal pontos értesülései voltak az újságíró kollégáknak ezzel az átigazolással kapcsolatban, egészen vasárnapig úgy tűnt, hogy George Dobson csatlakozni tud hozzánk a február 14-i határidő előtt. Jelenlegi klubja az utolsó utáni pillanatban azonban visszalépett az átigazolástól, annak ellenére , hogy a felek írásban leegyeztetettek minden feltételt, a fiatal középpályás családjával már a költözést, klubunk pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat és papírmunkákat szervezte. Sajnáljuk, hogy így alakult, George-ot várjuk a nyári felkészülés során, csapatunk középpályáját pedig Sigér Dáviddal véleményünk szerint így is sikerült olyan módon megerősítenünk, hogy bizakodóan tekintsünk a szezon hátralévő része elé” – mutatott rá a részletekre a Vidi ügyvezetője, Balogh Attila.