Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hazai pályán hullajtott pontokat a Fenerbahce

A Galatasaray szombati győzelme után vasárnap délután a Fenerbahce az Antalyasport fogadta a török bajnokság (Süper Lig) 25. fordulójában…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A forduló előtti listavezető Fenerbahce képtelen volt tartani a lépést a tegnap diadalmaskodó Galatasaray-jal, ugyanis az isztambuliak csak 2-2-es döntetlent értek el a mezőny második feléhez tartozó Alanyaspor ellen. Bár a hazaiak a papírformának megfelelően aktívabban kezdték a mérkőzést, rendre kimaradtak a lehetőségeik. Ezzel szemben az Alanyaspor az első adandó alkalommal megszerezte a vezetést, miután egy közeli kipattanót Loide Augusto pofozott be az üresen tátongó ketrecbe. A Fener jobbára csak erőlködött és képtelen volt válaszolni az első félidőben. A szünet után a hazaiak néhány perc után tizenegyeshez jutottak, melyből Dusan Tadics egyenlítette ki a találkozó állását. Az esélyesebb házigazda az egyenlítést követően vérszemet kapott és további ígéretes támadásokat vezetett. A Fener növekvő mezőnyfölényének hamar meglett az eredménye, ugyanis Müldür jobb oldali bejátszásából a hosszú oldalon érkező Edin Dzeko fejelt közelről a hálóba. A házigazda azonban nem sokáig örülhetett, négy minutummal később ugyanis ismét Loide Augusto volt eredményes, miután a tizenhatos bal oldali sarkától befelé cselezett, átlövése pedig irányt változtatva kötött ki Livakovic kapujában. Az utolsó félórában a Fenerbahce hiába igyekezett, nem tudott újabb gólt szerezni, így be kellett érnie egyetlen pont begyűjtésével.

Mindez azt jelenti, hogy a Galatasaray kétpontos lépéselőnybe került a bajnoki címért folyó versenyfutásban a Fenerbahcéval szemben.

Fenerbahce – Alanyaspor 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Tadics (49. – büntetőből), Dzeko (59.), ill. Loide Augusto (12., 63.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore