Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több hónapra kiesett a Brighton & Hove Albion 18 éves tehetsége

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion fiatal játékosa, Jack Hinshelwood sérülés miatt egy ideig nem léphet majd pályára.

 (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

A Brighton & Hove Albion tehetségét, Jack Hinshelwoodot meg kellett műteni fáradásos lábközépcsonttörés miatt. A Brighton akadémiáján végzett 18 éves játékos várhatóan három hónapig nem léphet pályára, de a szezon végén még minden bizonnyal visszatérhet.

A középpályást Roberto De Zerbi vezetőedző a sérülések miatt a jobbhátvéd posztján is használta, sikerrel. Hinshelwood 12 mérkőzésen 3 gólt szerzett, mielőtt kihagyta a szombati, Tottenham Hotspur elleni bajnoki vereséget.

Hinshelwood elvesztését enyhítette, hogy Joel Veltman és Tariq Lamptey újra rendelkezésre állt. A holland védő térdsérülés miatt két hónapos kihagyás után, a Tottenham elleni mérkőzésen csereként tért vissza. Lamptey eközben csak másodszor lépett kezdőként pályára a szezonban, miután kéthónapos kihagyás után izomsérülés miatt nem lépett pályára. A mérkőzés nagy részében jobbhátvédként játszott, amíg a záró szakaszban le nem cserélték.

De Zerbi a múlt héten kijelentette, hogy bár Hinshelwood remekül szerepelt a védőposzton is, az angol U19-es válogatott játékos jövőjét a pálya közepén látja.

“A jövőben biztosan a középpályán játszik majd, és úgy gondolom, hogy a ott jobb is”

– mondta De Zerbi.

Most jobbhátvédként van rá szükségünk, és nagyon-nagyon jól játszik. Megértettem és láttam a különböző tulajdonságait, a fizikai, technikai, mentális tulajdonságait. Érettebb a koránál. A titka a családja. A tavalyi szezon végén én és a stábom megértettük, hogy készen állhat arra, hogy az első csapatban maradjon.”