Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A másodosztályba szerződött az egykori válogatott kerettag – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) listavezető Nyíregyháza-Spartacus szebb napokat is látott magyar támadóval erősített…

 

A Nyíregyháza-Spartacus hivatalos oldalán számolt be róla, hogy szerződtette az NB I-es Kisvárdától távozó Vida Kristophert.

A 28 éves egykori korosztályos válogatott támadó középpályás 2013 óta íródó felnőtt karrierje során eleinte Hollandiában a Jong Twente (2013-2014) és a De Graafschap (2014-2016) csapataiban szerepelt, majd a felvidéki FC DAC 1904 játékosa volt 2016-tól egészen 2020-ig, aztán két szezont a lengyel első osztályú Piast Gliwice alkalmazásában töltött. A DAC színeiben négy év alatt 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett, a lengyel csapatnál 45 meccsen négyszer volt eredményes.

A felnőtt válogatottban kerettagságig jutó Vida 2022 nyarán tért haza Kisvárdára, azonban nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának. Az előző szezonban 19 bajnokin jutott szóhoz, a mostani szezonban 12 pályára lépés alatt egyetlen gólt szerzett.

“Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy ide kerültem, és segíthetek egy jó csapatnak abban, hogy elérje céljait. A Magyar Kupában és a bajnokságban is jól áll a Szpari, szeretnék mindkét sorozatban érmet szerezni. Nagyon gyorsan zajlottak a tárgyalások, és az átigazolási időszak végén megállapodtunk, de nem volt bennem kétely, hogy jó helyre jövök, mert Fekete Tivadart régóta ismerem, jó szakembernek tartom. A csapatot jó játékosok alkotják, sok tapasztalattal rendelkeznek, és úgy is teljesítenek, mint akik az élvonalba valók. Örülök, hogy rám gondoltak az átigazolás során” – nyilatkozta a klubváltást követően.