Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Sporting CP idegenben került kétgólos előnybe

Az Európa-liga csütörtöki kora esti programjában négy párharcban rendezték meg a legjobb 16 közé jutásért zajló viadalok első mérkőzéseit…

(Photo by Luigi Rizzo/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A forduló egyik slágerpárharcában a Feyenoord és az AS Roma között 1-1-es döntetlen született az első mérkőzésen. Az eseménytelen első félidő legvégén Igor Paixao a rotterdamiakat juttatta előnyhöz, majd a második etap derekánál Romelu Lukaku fejesével kiegyenlítettek a vendégek. Mindkét csapat előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, újabb gól már nem született, így a döntés római visszavágóra maradt.

Feyenoord – AS Roma 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Paixao (45+1.), ill. Lukaku (67.)

A Galatasaray fordulatos mérkőzésen 3-2-es győzelmet aratott a Sparta Praha elleni hazai mérkőzésen, így az isztambuliak egygólos előnyből várhatják majd a visszavágót. A meccs elején a törökök szereztek vezetést Kerem Demirbay jóvoltából, azonban a szünet után azonnal egalizáltak a vendégek Angelo Preciado jóvoltából. A 61. percben egy öngól révén ismét a Galata került lépéselőnybe, azonban Nelsson kiállításával tíz emberre fogyatkozott. Az emberelőnyt a Sparta hamar gólra váltotta, Preciado előkészítéséből Jan Kuchta volt eredményes. Nem sokkal később azonban a cseh csapat is tíz emberre fogyatkozott, egyenlő erők küzdelme mellett pedig a hazaiak a 92. percben Mauro Icardi jóvoltából szerezték meg a győztes gólt.

Galatasaray – Sparta Praha 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Demirbay (19.), Krejci (61. – öngól), Icardi (90+2.), ill. A. Preciado (47.), Kuchta (65.)
Kiállítva: Nelsson (62.), ill. Rynes (80.)

Egy másik párharcban is döntetlen eredmény született, a Sahtar Donyeck és az Olympique Marseille viadala 2-2-vel zárult Hamburgban. A gól nélküli első félidőt követően Pierre-Emerick Aubameyang a vendégeket juttatta előnyhöz, de négy perc múlva a Sahtar válaszolni tudott Mykola Matviienko jóvoltából. A 90. percben az OM ismét átvette a vezetést a szenegáli Iliman Ndiaye találatával, de erre is hamarosan jött a válasz még a ráadásban Eguinaldónak köszönhetően, így semmi nem dőlt el a párharc első meccsén.

Sahtar Donyeck – Olympique Marseille 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Matviienko (68.), Eguinaldo (90+3.), ill. Aubameyang (64.), Ndiaye (90.)

A leginkább lefutottnak tűnő párharc első mérkőzésén a Sporting CP 3-1-re diadalmaskodott a Young Boys otthonában. A lisszaboniak az első félidő hajrájában némileg szerencsés körülmények közt kerültek lépéselőnybe, hiszen Amenda öngólt vétett, Viktor Gyökeres pedig büntetőből volt eredményes. Nem sokkal a szünet előtt a YB Filip Ugrinic góljával zárkózott feljebb, de térfélcsere után Goncalo Inacio visszaállította a portugálok kétgólos előnyét, amelyet a lefújásig megőriztek, így a hazai visszavágót kényelmes előnyből várhatják.

Young Boys – Sporting CP 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Ugrinic (43.), ill. Amenda (31. – öngól), Gyökeres (41. – büntetőből), Goncalo Inacio (48.)