Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Kylian Mbappé meghozta a döntést a jövőjéről – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) játszó Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé meghozta a döntését a jövőjéről. 

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Getty Images)

Több hírforrás is lehozta ma a hírt, köztük Fabrizio Romano és a The Athletic is, hogy a PSG támadója, Kylian Mbappé úgy döntött, hogy a szezon végén távozik a francia csapattól, és döntéséről már tájékoztatta a vezetőséget is.

Mbappé távozásának feltételeiről még nem született teljes körű megállapodás, és a hivatalos bejelentésre még néhány hónapot várni kell, amíg véglegesítik a helyzetet.

Mbappé fizetése a PSG-nél évi 200 millió euróba kerül, ám a klub szerint továbbra is arra összpontosítanak, hogy folytassák a “galaktikusok” korszakából való kilépést, hiszen az elmúlt 12 hónapban olyan nagy nevek távoztak, mint Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos és Marco Verratti.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy Mbappé a PSG szerződésének lejártával egyre inkább közel kerül a Real Madridhoz, de a 24 éves játékos környezetének befolyásos tagjait nem győzte meg a spanyol klub ajánlata, ami késleltette a folyamatot. Mbappé már január eleje óta tudja, hogy a Madrid milyen feltételeket hajlandó ajánlani neki. Mivel a francia játékos PSG-s szerződése június 30. után lejár és szerződésének utolsó hat hónapját tölti, szabadon tárgyalhattak a feltételekről.

A PSG nyáron 300 millió eurós ajánlatot kapott Mbappéért az Al-Hilaltól. A szaúdi klub engedélyt kapott, hogy tárgyaljon a csatárral, aki végül maradt a PSG-nél.

Mbappé 2021 nyarán új, kétéves szerződést írt alá, amely tartalmazott egy 12 hónapos hosszabbítási záradékot a 2024/25-ös szezonra. Ezt a hosszabbítást azonban csak ő válthatta ki, a PSG nem, a játékos pedig úgy döntött, hogy nem aktiválja a záradékot. Tavaly júliusban a PSG egy háromoldalas levelet küldött Mbappénak, amelyben azzal vádolta, hogy elbizonytalanította a klubot, és július 31-ig határidőt adott neki, hogy döntsön a jövőjéről. A PSG azzal vádolta Mbappét, hogy “óriási kárt” okozott a klubnak, miután saját, június 23-án elküldött levelét “kiszivárogtatta”, amit aztán “súlyosbított” azzal, hogy nyilvánosan bejelentette, hogy jövő nyáron ingyen távozni kíván.

Mbappe 2017 nyarán csatlakozott a PSG-hez az AS Monacótól 180 millió euróért. A klubnál eltöltött hat és fél év alatt 290 fellépésen 243 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve.