Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: az argentin támadó egyre magasabban a klublegendák között

Az Inter 4-0-s győzelmet aratott a Salernitana felett az olasz bajnokság (Serie A) 25. fordulójának péntek esti találkozóján…

(Photo by Mattia Pistoia – Inter/Inter via Getty Images)

Az Inter soraiban újból betalált a nagyszerű idényt futó Lautaro Martínez, aki ezzel a klub legeredményesebb gólszerzőinek örökrangsorában 125 találatával megelőzte Mauro Icardit és egyedül áll a nyolcadik helyen.

A 26 éves argentin támadó 22 meccsen szerzett 20 góljával toronymagasan vezeti a Serie A góllövőlistáját, míg minden sorozatot figyelembe véve 31 tétmérkőzés alatt 24 alkalommal talált be a 2023-2024-es idény eddig eltelt szakaszában. Martínez 2018-ban az argentin Racing Clubtól igazolt a Nerazzurrihoz, ahol az évek során meghatározó játékossá vált, erre a szezonra a csapatkapitányi karszlagot is megkapta.

A gólerős csatár 269 mérkőzés alatt 125 gólt szerzett eddig a csapat színeiben, Icardit megelőzve pedig a honfitársait előszeretettel foglalkoztató Inter valaha volt legeredményesebb argentin gólszerzője lett.

A Nerazzurri legjobb góllövője a legendás Giuseppe Meazza 289 találattal, míg Martínez előtt a következő akadály a hetedik lépcsőfokon álló 133 gólos Nyers István lehet.