Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: újabb kiütéses sikert aratott idegenben az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 25. fordulójának szombati játéknapján a kiesőzónában tanyázó Burnley együttese a bajnoki címért küzdő Arsenalt látta vendégül.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A West Ham kiütése után újabb idegenbeli kaland várt az Arsenal gárdájára, amely ezúttal a kiesőzónában található Burnley otthonában lépett pályára. Mondhatni, hogy az „Ágyúsok” ugyanott folytatták, ahol a West Ham ellen abbahagyták, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést. Martinelli tudta elhozni a szélen a labdát, majd szépen visszatette a második hullámban érkező Ödegaardnak a labdát, a norvég középpályás pedig egy jó átvételt követően 17 méterről védhetetlenül a bal alsóba lőtte a játékszert, 0-1! A folytatásban is nagy fölényben játszott a félgőzzel futballozó Arsenal, és többször is ígéretes helyzeteket tudtak kialakítani, de a védők az utolsó pillanatban rendre menteni tudtak. A 39. percben aztán büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Trossarddal szemben volt szabálytalan Assignon. A labda mögé Saka állt, aki magabiztosan értékesítette a helyzetet, hiába érezte Trafford a sarkot, 0-2!

A második félidő elején aztán még tovább növelte az előnyét Mikel Arteta csapata. A 47. percben Ödegaard passza után Saka tört be a tizenhatoson belülre, majd egy cselt követően a rövid felsőbe bombázott, 0-3! A játékrész közepén újabb komoly gólszerzési lehetőségei voltak az “Ágyúsoknak”, de Trossard mind a kettő esélyt elpuskázta, a 66. percben viszont már a belga támadó is betalált, miután egy beadásnál elé pattant a labda, majd szépen kilőtte a hosszú alsót, 0-4! Az Arsenal viszont itt nem állt le, és a 78. minutumban egy komoly védelmi hibát kihasználva egy bedobás után Havertz léphetett ki ziccerben, majd egy csel után higgadtan értékesítette a lehetőséget, 0-5! A véghajrában még megpróbálta a becsületgólt megszerezni a Burnley, és volt is pár veszélyes lövése a hazai csapatnak, de újabb gól már nem született, így az Arsenal sorozatban második kiütéses idegenbeli sikerét aratta, ezen a két meccsen 11:0-s gólkülönbséget produkálva.

Burnley – Arsenal 0-5 (0-2)
Helyszín:
Turf Moor Vezette: J. Gillett
Gólszerzők:
ill. Ödegaard (4.), Saka (41. – büntető, 47.), Trossard (66.), Havertz (78.)
Sárga lapok: Ramsey (9.), Assignon (39.) ill. Saka (45+2.)
Kiállítás:ill.-

Burnley: Trafford – Delcroix, Estve (Taylor 63.), O’Shea, Assignon (Vitinho 80.) – Odobert (Bruun Larsen 81.), Brownhill, Berge, Ramsey (Rodriguez 63.) – Amdouni (Gudmundsson 46.), Fofana Vezetőedző: Craig Bellamy

Arsenal: Raya – White (Cedric 69.), Gabriel, Saliba, Kiwior – Rice (Jorginho 80.), Ödegaard, Havertz (Smith Rowe 84.) – Saka (Nelson 69.), Trossard (Nketiah 69.), Martinelli Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brentford – Liverpool 1-4
Burnley – Arsenal 0-5
Fulham – Aston Villa 1-2
Newcastle United – Bournemouth 2-2
Nottingham Forest – West Ham United 2-0
Tottenham – Wolverhampton 1-2
18:30 Manchester City – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Sheffield United – Brighton (Tv: Spíler 1)
17:30 Luton Town – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Everton – Crystal Palace (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore