Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: hazai pályán játszott döntetlent a Celtic

A skót bajnokság (Premiership) 26. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Celtic az élmezőnyben tanyázó Kilmarnockot fogadta…

(Photo by Craig Foy/SNS Group via Getty Images)

Az elmúlt hetekben mérsékeltebben teljesítő éllovas Celtic jókora meglepetésre sokáig vezetve csak 1-1-es döntetlent ért el a Kilmarnock ellen hazai pályán. A jelentős mezőnyfölényben játszó zöld-fehérek az első félóra végén szerezték meg a vezetést Kyogo Furuhashi találatával. A folytatásban további lehetőségeik adódtak az előny növelésére, azonban sem az első félidő további részében, sem pedig a második játékrészben nem jártak sikerrel. A vendégek nem adták fel és mivel a meccs végig nyílt a maradt, a 91. percben a mindössze 19 éves David Watson jóvoltából kiegyenlítettek és egy pontot elvittek a nagy nevű rivális otthonából.

A Celtic az utolsó három fordulóban már másodszor ikszelt, így jelenleg egyetlen ponttal előzi meg a második helyezett nagy rivális Rangerst, amely ha vasárnap győz a St. Johnstone otthonában, akkor át is veheti a vezetést a bajnokságban.

Celtic – Kilmarnock 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Furuhashi (32.), ill. Watson (90+1.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore