Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV Eindhoven továbbra is veretlenül vezet – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 22. fordulójában a négy favorit hozható mérkőzéseket játszott, de nem mindenki gyűjtötte be a három pontot…

(Photo by Nesimages/Michael Bulder/DeFodi Images via Getty Images)

A listavezető PSV Eindhoven a mérkőzés nagy részében emberelőnyben futballozva diadalmaskodott 2-0-ra a Heracles ellen, így továbbra is veretlenül vezeti utcahosszal a bajnokságot. A vendégek már a 13. percben tíz emberre fogyatkoztak Limbombe kiállításának köszönhetően, a PSV pedig öt perc alatt gólra váltotta a létszámfölényt Luuk de Jong menetrend szerinti találatának köszönhetően. A jelentős mezőnyfölény ellenére a hazaiak nem arattak fölényes győzelmet, a második félidő elején Olivier Boscagli szerezte a második gólt, mellyel minden kérdés eldőlt. A PSV 20 győzelemmel és két döntetlennel áll a bajnokság élén.

PSV Eindhoven – Heracles 2-0 (1-0)
Gólszerzők: L. de Jong (18.), Boscagli (56.), ill.
Kiállítva:ill. Limbombe (13.)

A címvédő Feyenoord több mint egy félidőt emberelőnyben játszva egy hajrában begyötört találattal múlta felül 1-0-ra az RKC Waalwijk együttesét. A rotterdamiak hiába játszottak jelentős mezőnyfölényben, sokáig képtelenek voltak betalálni. A vendégek pedig a 35. perctől emberhátrányban játszottak, ennek ellenére a hazaiak csak a 84. percben szerezték meg a győztes gólt Mats Wieffer jóvoltából. A Feyenoord ezzel a kiharcolt sikerrel továbbra is tíz ponttal van lemaradva a PSV mögött, viszont nyolc pontot ver a harmadik helyezett Twentére.

Feyenoord – RKC Waalwijk 1-0 (0-0)
Gólszerző: Wieffer (84.), ill.
Kiállítva:ill. Vaessen (35.)

A negyedik helyen álló AZ Alkmaar véget vetett a hatmeccses nyeretlen sorozatának, miután a korai hátrányba kerülés ellenére 2-1-re legyőzte idegenben a Fortuna Sittardot. A hazaiak az első negyedóra végén vezetést szereztek, az AZ sokáig csak futott az eredmény után, ám a helyi gólgyáros, Vangelis Pavlidis a 63. percben kiegyenlített. A vendégek elkeseredett rohamai végül a 90. percben célt értek, amikor Dani de Wit vitte be a mindent eldöntő találatot. Az Alkmaar ezzel a győzelemmel megerősítette a negyedik helyét.

Fortuna Sittard – AZ Alkmaar 1-2 (1-0)
Gólszerzők: I. Córdoba (18.), ill. Pavlidis (63.), D. de Wit (90.)

Az AFC Ajax a kétszeri vezetés ellenére csak 2-2-es döntetlent játszott a NEC Nijmegen ellen, így nem tudta tovább folytatni a felzárkózást az ötödik helyről. A mérkőzés elején Brian Brobbey juttatta előnyhöz az amszterdamiakat, a minimális előnyt azonban csak a második félidő elejéig őrizték, amikor a NEC szinte a semmiből kiharcolt egy büntetőt, melyből kiegyenlítette a meccs állását. Az Ajax ismét rákapcsolt és tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Brobbey előkészítéséből a 19 éves Carlos Forbs bevitte az újabb vezető gólt. A hazaiak azonban nem tudták megőrizni a lefújásig az egygólos előnyt, a 95. percben a Nijmegen egyenlített és egy pontot elvitt magával.

AFC Ajax – NEC Nijmegen 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Brobbey (7.), Forbs (79.), ill. Hato (61. – büntetőből), R. González (90+5.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore