Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányból fordítva győzte le idegenben a Bologna a Laziót – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójának vasárnapi játéknapjának a nyitómérkőzésén a Lazio látta vendégül a Bolognát.

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Az első félórában a hazaiak nagy elánnál játszottak és a 18. percben sikerült is megszerezniük a vezetést, Immobile kapott egy labdát, majd észrevette, hogy lendületből érkezik Isaksen így lövés helyett lekészítette, a svéd játékos pedig 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Isaksen a 31. percben duplázhatott volna, azonban Skorupski eszén ezúttal nem tudott túljárni. A 39. percben pedig egyenlíteni tudnak a vendégek az első komolyabb lehetőségükből egyenlíteni tudnak El Azzouzi révén, de ehhez kellett a védelem és Provedel kapus óriási hibája is. Még a szünet előtt újra vezetést szerezhetett volna Guendouzi, viszont lövését blokkolni tudták.

A második játékrészben kevesebb komoly lehetőséget alakítottak ki a csapatok, szám szerint egyet, amelyből gól is született. A 78. percben Zirkzee tette ki baloldalra a labdát Kristiansennek, aki a 11-es magasságába belőtte a labdát, a védelem pedig csak nézte, ahogy Zirkzee lendületből érkezik és erőből a kapuba vágja a labdát. A nagyon fontos három pontot a holland támadó góljának is köszönhetően a Bologna szerezte meg, ami a végelszámolásnál nagyon hiányozhat még a Laziónak.

Lazio – Bologna 1-2 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: F. Maresca
Gólszerzők: G. Isaksen (18.) ill. El Azzouzi (39.), Zirkzee (78.)
Sárga lap: Cataldi (35.), Marusic (79.) ill. Fabbian (25.), El Azzouzi (46.), Aebischer (90+3.)
Kiállítás:ill.

Lazio: Provedel – Lazzari (Lu. Pellegrini 77.), Patric (Casale 11.), Gila, Marusic – Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto (Kamada 78.) – Isaksen (Pedro 65.), Felipe Anderson, Immobile (Castellanos 65.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Bologna: Skorupski – Posch, Beukema, Lucumi, Kristiansen (Calafiori 85.) – El Azzouzi (Aebischer 73.), Orsolini (Lykogiannis 85.), Ferguson, Fabbian (Urbanski 73.), Saelemaekers (Ndoye 73.) – Zirkzee. Vezetőedző: Thiago Motta

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Torino – Lecce 2-0
Inter – Salernitana 4-0

Szombat:
Napoli – Genoa 1-1
Hellas Verona – Juventus 2-2
Atalanta – Sassuolo 3-0

Vasárnap:
Lazio – Bologna 1-2
15:00 Empoli – Fiorentina (Tv: Sport 2)
15:00 Udinese – Cagliari
18:00 Frosinone – AS Roma (Tv: Sport 2)
20:45 Monza – AC Milan (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore