Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatkozott új csapatában a magyar válogatott középpályás

A Ferencvárostól kölcsönben a lengyel Raków Czestochowához kerülő középpályás az elmúlt hétvégén lépett először pályára új csapatában…

(Photo by Ross MacDonald/SNS Group via Getty Images)

A Ferencvárostól kölcsönben a lengyel bajnoki címvédő Raków Czestochowa együtteséhez kerülő Baráth Péter az elmúlt hétvégén a Piast Gliwice elleni bajnokin csereként lépett pályára első alkalommal új csapatában.

“Jó érzés volt játszani, jó volt a hangulat, szinte telt ház előtt játszottunk. A legjobb érzés az volt, hogy miután beálltam, akkor tudtunk fordítani. A szerepem rajtam fog múlni, azon vagyok, hogy a legjobbamat nyújtsam és segítsem a csapatot” – mondta el a játékos az M1 aktuális csatornának.

“A Ferencvárosban nem játszottam túl sokat, és jön az Európa-bajnokság, emiatt is gondoltam váltásra. A terveim között szerepel, hogy bekerüljek az Eb-keretbe. Nagy boldogság lenne. Ez egy gyerekkori álom. Aki a magyar mezt egyszer magára húzza, nem is lehet más a célja, minthogy egy ilyen nagy eseményre kijusson. Nagyon boldog lennék, ha ez megadatna nekem is” – indokolta meg klubváltását Baráth.

A 21 éves középpályás az U21-es válogatottban rendszeres szereplő volt, a felnőtt válogatottban eddig kétszer lépett pályára, azonban a zöld-fehéreknél képtelen volt állandó játéklehetőséget követelni magának, így váltani kényszerült.

Baráth hangsúlyozta, a legjobbját szeretné nyújtani, újra játékba akar lendülni, hogy visszanyerje a formáját. Meglátása szerint mindenben előre kell lépnie és fejlődnie, komplexebbé kell válnia, hogy jobban tudja segíteni csapatát védekezésben és támadásban is.