Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: újabb korábbi olasz világbajnok játékost meneszthetnek! – sajtóhír

Az Olympique Lyon együttesétől korábban a csapat várakozáson aluli szereplése miatt már menesztett Fabio Grosso után a korábbi olasz válogatottbeli csapattárs, a szintén világbajnok (2006) Gennaro Gattuso is hasonló sorsa juthat az Olympique Marseille együttesénél.

 

A francia sportsajtóban megjelentek és Fabrizio Romano legújabb beszámolója szerint a Marseille együttesét lényegében a hivatalos bejelentés választja el attól, hogy megköszönjék Gattuso munkáját.

Az OM élére 2023 szeptember 27-én kinevezett Gattuso nagy reményekkel érkezett a francia kikötővárosba, ahol csúnyán leszerepelni látszik: a Marseille csupán a Ligue 1 tabellájának kilencedik helyén szerénykedik, köszönhetően annak, hogy 22 forduló után 7 győzelem – 9 döntetlen – 6 vereség a mérlege.

Gattuso egyéb iránt összesen 24 találkozón (16-szor a bajnokságban, 6-szor az Európa-ligában valamint 2-szer a Francia Kupában – a szerk.) irányította az OM-et. A korábbi csupa-szív középpályás 1,46 pontot átlagolt csapatával meccsenként – A 9 győzelem, 8 döntetlen és 7 vereség valóban nem egy szemkápráztató mutató egy, a szezon előtt még a bajnoki dobogóról valamint a Bajnokok Ligája indulásról ábrándozó klub edzőjeként.