Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Lewandowski és Osimhen gólváltása után döntetlen Nápolyban! – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének egyik legjobban várt összecsapása a Napoli és az FC Barcelona találkozója volt, függetlenül attól, hogy mindkét együttest láttuk már a közelmúltban sokkal de sokkal jobb formában.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

 

Érezhetően jót tett a szervezettebb csapat benyomását keltő olasz bajnoknak a hét első napján bejelentett edzőváltás, ennek ellenére inkább a Barca kezdte jobban a találkozót, komolyabb gólszerzési lehetőségek is a katalánok előtt adódtak, ám az elmúlt hónapok tendenciája alapján a Barca elpuskázta lehetőségeit (három komoly sanszot jegyezhettünk fel – a szerk.). A Napoli inkább a félidő második részére vette át a kezdeményezést, azonban sok veszélyt nem jelentett a Barca kapujára – Gól nélküli döntetlennel vonulhattak tehát pihenőre a felek.

A szünet után ott folytatták a felek, ahol abbahagyták: a Barca játszott veszélyesebben, a Napoli pedig próbálkozott kitartóan ellenszert találni a katalánok védekezésére. A vendégek fölénye végül csak góllá érett, amikor a 60. percben Pedri maradt bántóan üresen a tizenhatos előterében, láb között passzolt Robert Lewandowskinak, akinek lövése utat talált a kapuba.

 

Hátrányban próbált természetesen változtatni a Napoli, lement például a pályáról az eléggé formán kívül futballozó Khvicha Kvarastkhelia is, ellenben azzal a Victor Osimhennel, aki eddig még csak helyzetbe sem került, ám klasszisát (és átlag feletti testi adottságait is) igazolva, az első adandó alkalommal betalált – Ez volt a Napoli első és mint később kiderült, egyetlen kaput eltaláló lövése!

 

Érdekesség, hogy a nigériai klasszist szinte egyből lekapta az egyenlítés után a pályáról Francesco Calzona, akinek csapata ezt követően már a mérkőzés megnyerése érdekében ment előre. A Barca ha nem is sziklaszilárdan, de jól állt a lábán hátul; míg a Napoliból az igazán komoly átütőerő továbbra is hiányzott.

A hajrában a katalánoknak volt meg a nagy sanszuk a győztes gól megszerzésére, de mivel Ilkay Gündogan célt tévesztett, a döntés a barcelonai találkozóra marad.

 

Napoli – FC Barcelona 1-1 (0-0)
Diego Armando Maradona stadion, Vezette: Felix Zwayer (német)
Gólszerző: Osimhen (75.) illetve Lewandowski (60.)
Sárga lap: – illetve F. de Jong (16.), I. Martinez (75.), Christensen (78.)
Piros lap:

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, M. Oliveira – Cajuste (H. Traore, 68:), Lobotka, Anguissa – Politano (Raspadori, 76.), Osimhen (G. Simeone, 76.), Kvaratskhelia (Lindström, 68.). Vezetőedző: Francesco Calzona

Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araujo, I. Martinez, J. Cancelo – Gündogan, Christensen (Romeu, 87.), F. de Jong – Pedri (J. Felix, 87.), Lewandowski, L. Yamal (Raphinha, 80.). Vezetőedző: Xavi Hernandez