Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztankovics: “A pillanat meccse következik…”

A Ferencváros csütörtökön hazai környezetben vívja az Olympiakosz elleni Ekl-párharc visszavágóját…

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics bizakodva nyilatkozott a szerdai sajtótájékoztatóján az Olympiakosz Pireusz ellen, Európa-konferencialiga legjobb 16 közé jutásért zajló párharcának visszavágója előtt:

“Mióta szeptemberben a csapathoz jöttem, soha nem volt ilyen hosszú munkahetem. Sokan azt mondják, ez lesz az év meccse, én a pillanat meccsének nevezném. Felkészültünk rá! Az athéni összecsapáson voltak dolgok, amik örömet okoztak, de olyanok is, amin javítanunk kell. Mint mondtam, hosszú hét áll mögöttünk. A csapattal is átbeszéltük, min kell változtatnunk. Mindent aprólékosan elemeztünk, hogy semmi ne kerülje el a figyelmünket a felkészülés alatt. Ez lesz a nagybetűs meccs. Ebbe mindenkit szeretnék bevonni, az egész személyzetet, a klubot, a szurkolókat, mindenkit!”

“Amikor azt mondtam, legyen pokol itthon, ezt komolyan gondoltam. Ne csak nézzék az emberek, ne legyenek idegesek, ha nem sikerül egy passz, vagy egy beadás, hanem higgyenek abban, hogy győzhetünk, higgyenek a csapatban. Nem szabad úgy kezdenünk, hogy mindent egy lapra teszünk fel. Eljöhet a pillanat, amikor all int kell mondani, de az első perctől az utolsóig szervezetten, nagy hittel kell játszanunk” – tette hozzá a szerb szakvezető.

Mint ismeretes, a két csapat párharcának első mérkőzését a görög csapat odahaza 1-0-ra megnyerte, a Ferencváros tehát csak győzelemmel harcolhatja ki a továbbjutást a legjobb 16 csapat közé.

A mérkőzés csütörtök este 21 órától kezdődik a Groupama Arénában.