Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizalmat szavazott a szövetség a spanyol válogatott szövetségi kapitányának – HIVATALOS

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) hivatalos közleményben jelentette be, hogy meghosszabbították szövetségi kapitányuk, Luis de la Fuente szerződését.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente a 2026-os világbajnokságig szóló új szerződést írt alá. Az előző megállapodása a nyári németországi Európa-bajnokság után járt volna le.

De la Fuente tavaly vezette Spanyolországot története első Nemzetek Ligája-diadalához, amikor a döntőben büntetőpárbajban legyőzték Horvátországot. Emellett ő irányította Spanyolországot az idei nyári Európa-bajnokság selejetzőkörében is.

“Az ügyvezető bizottság úgy véli, hogy De la Fuente szerződésének megújítása szükséges lépés a válogatott és a spanyol labdarúgást irányító intézmény számára, amely stabilitást biztosít a nemzeti csapatnak az Európa-bajnokságra való felkészülés során”

– áll a spanyol szövetség (RFEF) csütörtöki közleményében.

De la Fuentét Luis Enrique utódjaként nevezték ki Spanyolország szövetségi kapitányának, miután a 2022-es világbajnokságon Marokkó ellen a legjobb 16 között kiestek.

De la Fuente legjelentősebb klubvezetői munkája 2011-ben 11 mérkőzés volt az Alaves élén, majd a válogatott edzői kinevezése előtt több utánpótláscsapatban is edzősködött Spanyolországban.