Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Toni Kroos eldöntötte, hogy visszatér-e a német válogatottba

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid középpályása, Toni Kroos bejelentette, hogy meghozta döntését arról, hogy visszatér-e a német labdarúgó-válogatottba. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Real Madrid középpályása, Toni Kroos meghozta a döntését, és visszatér a német válogatottba a nyári Európa-bajnokság előtt. A 34 éves játékos csütörtökön közleményt adott ki, amelyben megerősítette szándékát, hogy korábbi visszavonulása ellenére mégis képviseli hazáját.

Kroos elmondta, hogy Julian Nagelsmann, Németország szövetségi kapitánya kérte meg, hogy a márciusi válgatott szünetre térjen vissza a keretébe. A német nemzeti csapat március 23-án barátságos mérkőzést játszik Franciaország ellen, március 26-án pedig Hollandiát fogadja Frankfurtban szintén felkészülésként.

“Márciusban ismét Németországért fogok játszani. Hogy miért? Mert megkért az edző, Julian Nagelsmann,, van kedvem hozzá, és biztos vagyok benne, hogy a csapattal az Európa-bajnokságon sokkal többet elérhetünk, mint azt most sokan hiszik!”

– írta Kroos a hivatalos Instagram-oldalán.

A 2020-as Eb után Kroos visszavonult a válogatottból, hogy több időt tölthessen a családjával, és hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsa magának arra, hogy a Real Madridnál továbbra is a legmagasabb szinten teljesítsen.

Korábban már biztossá vált, hogy Kroos átgondolja a visszavonulását a nemzetközi futballtól. Ezt maga a játékos is elismerte Németországban, a RB Leipzig-Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A német válogatottban 106 alkalommal szerepelt, és kulcsfigurája volt a 2014-es világbajnokságot megnyerő csapatnak is. Kroos volt a mérkőzés embere a Brazília elleni elődöntőben, és kezdőként lépett pályára az Argentína elleni fináléban, ahol 120 percet játszott végig.

A német játékos azonban még nem döntött arról, hogy hogyan alakuljon a jövője a Real Madridnál, de a klub vezetősége egy ideje már tájékoztatta őt arról, hogy akkor hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését, amikor csak akarja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Toni Kroos (@toni.kr8s) által megosztott bejegyzés