Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Eb-szereplésben bízik a külföldre igazoló magyar hátvéd

A közelmúltban a Kecskeméttől Svájcba igazoló fiatal magyar hátvédet motiválja az idei Európa-bajnokságon való részvétel lehetősége…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Kecskeméttől a svájci Lausanne-hez szerződő fiatal hátvéd, Szalai Gábor a Nemzeti Sporthíradónak beszélt a legfőbb céljairól:

“Ez egy cél, hogy kapjak meghívót, ezért dolgozok nap mint nap. mindenki, aki keretben vagy keretközelben van, azért dolgozik, hogy ott legyen.”

A 23 éves védő kiemelte, hogy nagy motivációt ad számára az Eb-n való részvétel, de elsőként klubcsapatában szeretne stabil helyet kiharcolni a kezdő tizenegyben, és reméli, hogy utána a válogatottban is bemutatkozhat majd. Szalai tavaly nyár óta rendszeres kerettag volt a válogatottban, de mérkőzésen eddig nem játszhatott.

A klubváltást illetően úgy fogalmazott: szempont volt, hogy ne legyen túl nagy az ugrás, de olyan helyre kerüljön, ahol tud fejlődni.

“Abszolút ezt látom, meg ezt érzem, hogy egy kicsivel nagyobb az iram, magasabb a szintje a ligának, a bajnokságnak, de nem annyival, hogy ezt ne lehessen megugorni. Az eddigi tapasztalataim alapján ez eddig jó döntésnek bizonyult” – tette hozzá a labdarúgó.