Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann: “Az edzők nem kapnak időt a Bayernnél”

A Bayern München legutóbbi edzőváltásáról a csapat korábbi edzője is elmondta a véleményét…

(Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images)

Miután a Bayern München a héten megerősítette, hogy Thomas Tuchel az idény végeztével távozik a csapat vezetőedzői posztjáról. A bajorok előző trénere, a német válogatottat irányító Julian Nagelsmann a Spiegelnek adott interjúban osztotta meg gondolatait:

“Engem korábban azzal a céllal neveztek ki a Bayern München élére, hogy változtassak a dolgokon. Jürgen Kloppnak öt évig tartott, míg megnyerte a Premier League-et a Liverpoollal, Pep Guardiolának pedig hét évében telt, hogy felérjen a Manchester Cityvel a csúcsra a Bajnokok Ligájában. Ezzel szemben látjuk, Münchenben mi a helyzet. A képlet egyszerű: itt az edzők nem kapnak időt, hogy fejlesszék a csapatot.”

A bajorok 2023 májusában menesztették Nagelsmannt, amikor a csapat egypontos hátrányban állt a bajnokság második helyén, miközben versenyben volt, még a BL-ben. A 36 éves szakembert ekkor váltotta Tuchel, akivel szűk egy évvel később közölték, hogy a szezon végén távoznia kell, miután a csapat az elmúlt időszakban hullámvölgybe került.

Nagelsmann tavaly szeptember óta a német válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedik, ő vezetheti majd a Nationalelfet az idei hazai rendezésű Európa-bajnokságon.