Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: hetet rúgott a PSV, kikapott az Ajax – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) 23. fordulójában a négy nagy csapat közül kettő egymás ellen játszott az elmúlt hétvégén…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

A veretlen listavezető PSV Eindhoven kiütéssel nyerte meg a péntek esti bajnokiját, miután öt második félidei találattal 7-1-re ütötte ki házon kívül PEC Zwolle együttesét. Peter Bosz csapata az első félóra végén három perc alatt kétszer talált be Johan Bakayoko és Luuk de Jong révén, majd a hazaiak szépítettek, így a szünetben a PSV még csak 2-1-re vezetett. A térfélcserét követően azonban nem volt megállás, a csapatkapitány újabb két gólt szerezve érte el a mesterhármast és Bakayoko is szerzett még egy gólt, majd a hajrában Kersten öngólt vétett, Ricardo Pepi pedig ismét a kispadról játékra jelentkezve volt eredményes. A PSV a szezonbeli egyik legnagyobb különbségű győzelmét aratva továbbra is utcahosszal vezeti a bajnokságot, miután már a 21. meccsét nyerte meg két döntetlen mellett.

PEC Zwolle – PSV Eindhoven 1-7 (1-2)
Gólszerzők: E. Reijnders (41.), ill. J. Bakayoko (29., 61.), L. de Jong (32., 51., 71.), Kersten (73. – öngól), Pepi (86.)

A címvédő Feyenoord ennél jóval szorosabb küzdelemben, két második félidei találattal gyűjtötte be a három pontot az újonc Almere City vendégekénta aratott 2-0-s siker jóvoltából. A rotterdamiak sokáig csak küzködtek, az első játékrész gól nélküli döntetlennel végződött, és sokáig a szünet után sem történt változás. Végül az utolsó húsz percen belülre érve sikerült feltörniük a hazaiak zárt védekezését, amikor a 19 éves Yankuba Minteh csereként beállva szerzett két gólt. A Feyenoord ezzel a második helyen továbbra is tíz ponttal van lemaradva az éllovastól, de az őket üldöző csapatokkal szemben is legalább ennyire megnyugtató az előnye.

Almere City – Feyenoord 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Minteh (72., 90+2.)

Két nagyobb nevű csapat egymás elleni mérkőzésén az AZ Alkmaar 2-0-s győzelmet aratott a csapnivaló kezdés után felzárkózóban lévő AFC Ajax ellenében. A hullámvölgyből kifelé tartó AZ semmit nem bízott a véletlenre és már a hetedik percben magához ragadta az előnyt Ruben van Bommel találatának köszönhetően, amely megadta a szükséges önbizalmat a csapatnak. A hazaiak végig kézben tartották a találkozót, ezzel szemben az amszterdamiak hiába próbálkoztak. A második játkérész derekánál a 19 éves tehetség újabb gólt szerzett, mellyel eldöntötte a három pont sorsát. Sikerének köszönhetően az AZ megerősítette az El-selejtezőt érő negyedik helyet, hiszen ezzel a három helyett immár hat ponttal előzi meg az ötödik helyen álló Ajaxot.

AZ Alkmaar – AFC Ajax 2-0 (1-0)
Gólszerzők: R. van Bommel (7., 67.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore