Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Luka Modric bombagólja döntött a Real Madrid javára a Sevilla ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 26. fordulójának vasárnapi játéknapjának a zárómérkőzésén a listavezető Real Madrid otthonába látogatott a Sevilla.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A meccs elején sokat állt a játék, és inkább a játékvezetőről szóltak az első percek. A 8. percben még Romero lódult meg a bal oldalon, majd az érkező En-Niszirihez passzolt, aki azonban csúnyán a kapu fölé lőtt. A 10. percben már azonban a Real Madrid ünnepelt, amikor Vinícus Junior csodapassza után Lucas Vazquz talált be, azonban a gól után több perces videózás kövtkezett, mivel a gól előtti labdaszerzést látták szabálytalannak, és végül érvénytelenítették is a találatot. A 16. percben Ocampos csapott oda könyökkel Lucas Vazqueznek, majd még megpróbálkozott egy lövéssel, amit Lunyin védett. Ezt is nézték a VAR-szobabán egy kis ideig, de a vendégek játékosa végül nem kapott lapot. A 27. percben Ocampos lőtte be a tizenhatoson belülre a labdát, Romero megpróbálta levenni azt, de a lábáról Lunyinhoz pattant a labda. A 39. percben megrezdült a háló, de Tchouaméni megpattanó lövése csak az oldalhálót mozgatta meg. A 47. percben még Valverde 25 méterről vette célba kapu közepét, de a léc alá tartó lövést Nyland tolta fölé. Végül gólnélkül ért véget az első játékrész.

A második félidő elején már megszerezhette volna a vezetést a Real Madrid, amikor a 49. percben Brahim Díaz jpasszolt be a labdát Valverdéhez, aki közelről lőtt, de a labda a bal kapufán csattant. Az 52. percben már a másik oldalt zajlottak az események, amikor egy gyors kontra végén Ocampos tette be a labdát a tizenhatoson belülre, amire Romero érkezett és kapásból a jobb alsót vette célba, de Lunyin hatalmas bravúrral védett. Ezt követően a Real kezdte ostromolni a Sevilla a kapuját. Az 54. percben Rodrygo vezette be középre a labdát, majd 18 méterről kapura lőtt, de lövése elkerülte a bal felső sarkot. Egy perccel később már Brahim Díaz passzolt Viníciushoz, aki kapura tekerte a labdát, de Nyland nagy bravúrral védett, majd az ezt követő szöglet után Vinícus 17 méteres lövése kerülte el a kaput. A 60. percben azért állt a játék, mert megsérült a játékvezető, és ápolni kellett, majd végül csere következett, és a tartalék játékvezető érkezett a pályára, a 29 éves Carlos Fernandez Buergo, aki eddig csak harmad- és negyedosztályú mérkőzéseket vezetett. Sok helyzet nem jellemezte a mérkőzést ezután, egészen a 81. percig, amikor is sikerült megszereznie a vezetést a Real Madridnak: Valverde ívelése után a kifejelt labda a csereként beállt Modric elé került, a horvát kicsilezte Soumarét, majd 19 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A végén még vezetett egy pár támadást a Real, de újabb gól már nem esett a mérkőzésen.

Real Madrid – Sevilla 1-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Diaz de Mera
Gólszerzők: Modric (81.) ill.
Sárga lap: Ancelotti (13.), Kroos (35.) ill. Ocampos (70.), Nianzou (90+1.), Sow (90+8.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Nacho (Modric, 75.), Rüdiger, Mendy – Valverde, Kroos, Tchouaméni, Brahim Díaz (Ceballos, 90.) – Rodrygo (Álvaro Rodríguez, 90+4.), Vinícius Junior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Sevilla: Nyland – Jesús Navas (Juanlu, 75.), Badé, Sergio Ramos, Kike Salas (Nianzou, 90+1.) – Óliver Torres (Suso, 75.), Soumaré, Sow, Ocampos (Januzaj, 90+1.) – En-Nesziri, Romero (Véliz, 75.). Vezetőedző: Quique Sanchez Flores

A 26. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Real Sociedad – Villarreal 1-3

Szombat:
Granada – Valencia (Elhalasztva)
Barcelona – Getafe 4-0
Alaves – Mallorca 1-1
Almería – Atletico Madrid 2-2

Vasárnap:
Cádiz – Celta Vigo 2-2
Real Betis – Athletic Bilbao 3-1
Las Palmas – Osasuna 1-1
Real Madrid – Sevilla 1-0

Hétfő:
21:00 Girona – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore