Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos fejsérülése után mesterséges kómában kezelik a Bordeaux támadóját

A szebb napokat is látott Girondins Bordeaux szombat esti francia másodosztályú mérkőzését egy súlyos sérülés árnyékolta be…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Girondins Bordeaux szombat este 1-0-s győzelmet aratott a Guingamp ellen a francia másodosztály (Ligue 2) legutóbbi fordulójában, azonban egy összefejelést követően súlyos sérülést szenvedett a hazaiak hondurasi válogatott támadója, Alberth Ellis.

A beszámolók szerint 34 másodperc után Ellis a labdáért harcolva összefejelt Donatien Gomisszal, majd nyolc percig mozdulatlanul feküdt a pályán, amíg ápolták. A 10. percben hordágyon hagyta el a játékteret és azonnal az intenzív osztályra szállították. A történtekről tudósító France Bleu Gironde arról számolt be, hogy Ellis bár eszméleténél volt a kórházba szállítás idején mesterséges kómába helyezték. Az első diagnózisok szerint eltört az arccsontja és a labdarúgó súlyos fejsérülést szenvedett.

A 28 éves támadó 2021 óta áll a Girondins alkalmazásában, januárban tért vissza a Brestnél töltött kölcsönből a csapathoz. Ellis azt megelőzően a mexikói Monterrey, az MLS-ben szereplő Houston Dynamo és a portugál élvonalbeli Boavista soraiban is megfordult.