Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gera Zoltán távozott az U21-es válogatottól, klubcsapat edzője lesz – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) a feljutásért küzdő Vasas új edző kinevezését jelentette be…

 

A Vasas hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a hétfői napon szerződést bontott Desits Szilárddal, akitől a jövőben Gera Zoltán veszi át a vezetőedzői posztot.

Az eddig a magyar U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozó Gerától már az MLSZ is elköszönt. Az egykori válogatott középpályás 2019 nyarától csaknem öt éven át vezette a korosztályos válogatottat, egyebek mellett ő irányította a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon és több selejtezősorozatban.

Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását. Kettős feladatom volt a válogatott mellett, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is szempont volt. Rengeteget tanultam a szövetségnél eltöltött időszak során, és remélem, én is hozzá tudtam járulni a válogatottban megforduló labdarúgók fejlődéséhez. Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra” – búcsúzott Gera az mlsz.hu-n.

Gera mellett korábbi asszisztense, Csizmadia Csaba a magyar U21-es válogatottól ugyancsak a Vasashoz távozott.

A Vasas a magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) tabelláján a harmadik helyet foglalja el legutóbbi döntetlenjének köszönhetően.