Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Nem tudtam azonosulni vele, hogy milyen szerep vár rám…”

A téli átigazolási időszakban a Ferencvárostól a Fehérvárhoz került a korábbi magyar válogatott középpályás…

A Ferencvárossal való szerződésbontása után a Fehérvár csapatához szerződő Sigér Dávid az nb1.hu részére adott interjúban őszintén beszélt a klubváltásának okairól:

“Összességében nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy régóta érett, tehát nem véletlen, hogy sok mindenkit váratlanul ért. De vannak helyzetek az életben, amikor gyorsan kell cselekedni, ez pont ilyen volt. November végén, a szerb Csukaricski elleni visszavágón még a kezdőben kaptam helyet, viszont az azt követő öt mérkőzésen egy percet sem játszottam már az őszi szezon végén. Alapból ezt nehezen éltem meg, azonban a téli pihenő és az otthoni feltöltődés után újra reményekkel vágtam neki a felkészülésnek. A januári két edzőtáborozás alatt világossá vált, hogy milyen szerep juthat nekem a csapat tavaszi menetelésében, amivel eleinte megpróbáltam, de végül nem tudtam azonosulni.”

A 33 esztendős középpályás a beszélgetés során nem rejtette véka alá, hogy mennyire nehéz döntés volt meghoznia a döntést, hiszen életetének egy fontos szakaszát zárta le vele:

“Természetesen felkavaró volt. Ugyanaz adta a nehézségét, ami a könnyebb részét is: hogy gyorsan történtek a dolgok. Abban a pár napban sokat gondoltam arra, hogy a karrierem egy meghatározó lépése előtt állok, de mivel közben zajlottak az események, nem igazán volt időm megélni. Amikor kipakoltam a szekrényemből és elköszöntem a korábbi csapattársaktól, az a nap nehéz volt. Abban az egy-két napban, amíg nem csatlakoztam a Fehérvárhoz, sokszor eszembe jutott, hogy épp most zárom le az életemnek egy meghatározó szakaszát. Rengeteg érzelem folyt rajtam keresztül 2-3 nap alatt, na meg a telefonomon is üzenet és hívás. Úgy éreztem, hogy az emberek egyszerre zúdítják rám és fejezik ki a szeretetüket. Egyszerre volt szívszorító és felemelő. Jó szájízzel gondolok vissza a Fradinál töltött évekre, kitörölhetetlen emlékeket őrzök, de most már az új feladatomra koncentrálok. Arra, hogy minél többet tudjak hozzátenni a Fehérvár sikerességéhez” – mesélte Sigér.

“A kezdetektől éreztem, hogy egy profi mentalitású, nyitott és támogató közegbe érkeztem. Pár játékossal ismertük egymást már a válogatottból, a többiekkel pedig ellenfélként voltunk tisztában a másikkal. Nagyon örültem, hogy már az első mérkőzésen a kezdőcsapatba jelöltek. Eredetileg 60 percre lőttük be a játékidőmet, hiszen hiányoztak a lábamból azok a játékpercek, amelyeket a felkészülés során nem tudtam megszerezni. Egy órányi játék után viszont még nagyon jól éreztem magam, így a stábbal folyamatosan kommunikáltunk, mennyit bírok még” – mondta el új csapatáról.

A 14-szeres magyar válogatott középpályás ugyanakkor úgy gondolja, hogy már nem kerülhet szóba a nemzeti csapatnál, de természetesen nyitott lenne a lehetőségre: “Úgy látom, jól működik a válogatott, van egy keret, akikkel sikeres a csapat. A szakmai stáb jó eséllyel nem változtat azon a kereten, amely sikerrel megvívta ezt a selejtezősorozatot, maximum kényszerűségből. Az biztos, hogy én belül nem mondok le a válogatottságról, ha szükség van rám, ott leszek. De a helyén kezelem és szerényen gondolok erre. A legfontosabb jelenleg az, hogy minél hamarabb újra csúcsformába kerüljek.”