Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Atalanta ellen is rendkívül magabiztos sikert aratott az Inter! – videóval

Ma pótolták be az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójából elhalasztott rangadót, ahol a listavezető Inter az 5. helyezett Atalantát látta vendégül.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés első 15-20 perce, pár apróbb Atalanta lehetőségen kívül nem láthatott sok helyzetet a Giuseppe Meazza közönsége. A félidő közepétől aztán egyre nagyobb fölénybe került az Inter, amely a 26. percben meg is szerezte a vezetést. Egy indításnál Carnesecchi rontott ki a kapujából és szedte össze a labdát, ám a nagy lendülete miatt kicsúszott a tizenhatoson kívülre, így el kellett engednie a játékszert, ami így Darmian elé került, ő pedig 17-18 méterről az üresen maradt kapuba passzolt, 1-0! Nem sokkal később a jobbhátvéd már a második gólját ünnepelhette volna egy gyönyörűen kijátszott akció végén, de Carnesecchi a lövésnél jó ütemben zárta össze a lábát, így bravúrral hárítani tudott. A 40. percben a góllövőlistát vezető Lautaro Martinez járt közel szezonbeli 23. góljához, de a próbálkozása a felsőlécről hagyta el a játékteret. A ráadásban viszont már bevette a kaput a világbajnok támadó! A 46. percben Pavard tette középre a labdát Lautaronak, aki ballal védhetetlenül a kapu jobb oldalába vágta a labdát 17 méterről, 2-0!

A második játékrész elején aztán tovább növelte az előnyét az Inter alakulata. Az 54. percben ugyanis egy kezezés után büntetőt végezhettek el a hazaiak: a labda mögé Martinez állt, az ő lövését azonban kifogta Carnesecchi, a kipattanóra viszont Dimarco ért oda elsőként, ő pedig bevette a kaput, 3-0! Az Inter viszont nem elégedett meg ennyivel, és a 71. percben még tovább növelték a különbséget. Ekkor Sánchez ívelt be álló helyzetből egy szabadrúgást, amit Frattesi a védője mögül kibújva a hálóba bólintott, 4-0! A véghajrában a teljesen motiválatlan Atalanta már nem próbálkozott semmivel, míg az Inter szépen lemenedzselte a hátralévő időt, így az első negyedórát leszámítva egy rendkívül magabiztos győzelmet aratva az egyik legerősebb riválisukkal szemben.

Inter – Atalanta 4-0 (2-0)
Helyszín:
Stadio Giuseppe Meazza Vezette: A. Colombo
Gólszerzők:
Darmian (26.), Martinez (45+1.), Dimarco (54.), Frattesi (71.) ill.-
Sárga lapok: Darmian (22.), Bastoni (76.) ill. Éderson (45.), Djimsiti (54.), Hien (65.), Bakker (71.), Touré (89.), Lookman (90+5.)
Kiállítás: ill.-

Inter: Sommer – Bastoni, de Vrij, Pavard – Dimarco (Augusto 68.), Mkhitaryan (Frattesi 62., Klaassen 73.), Asllani, Barella, Darmian (Dumfries 46.) – Arnautovic, Martinez (Sánchez 68.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

Atalanta: Carnesecchi – Scalvini (Hien 58.), Djimsiti, Kolasinac (Bakker 58.) – Hateboer, Pasalic, Ederson, Zappacosta – Koopmeiners (Adopo 57.) – Miranchuk (Lookman 57.), De Ketelaere (Touré 76.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap eredményei:

Szerda:
Sassuolo – Napoli 1-6
Inter – Atalanta 4-0

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore