Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Recopa Sudamericana: a Fluminense nyerte a dél-amerikai Szuperkupát – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra rendezték a dél-amerikai Szuperkupa-mérkőzés (Recopa Sudamericana) visszavágóját…

(Photo by Franklin Jacome/Getty Images)

A Libertadores-kupa-győztes Fluminense a Recopa Sudamericana visszavágóján 2-0-ra diadalmaskodott a Copa Sudamericana előző kiírását megnyerő LDU Quito ellen, így 2-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot. Bár a rióiak már a hazai visszavágó első félidejében is jelentős fölényben játszottak és sok helyzetet alakítottak ki, képtelenek voltak betalálni. A második játékrész során a Flu nyomása közben az LDU előtt is egyre több lehetőség adódott, de továbbra sem született találat. Az utolsó negyedórán belülre érve tört meg a jég, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést Jhon Arías fejesével, aki Samuel Xavier jobb oldali bejátszását követően bólintott a hosszú sarokba. Néhány perccel később azonban a Flu tíz emberre fogyatkozott, miután a játékvezető egy csúnya taposás miatt kiállította John Kennedy-t. Ennek ellenére a vendégek nem tudtak élni a létszámfölénnyel, és a rendes játékidő legvégén a Flu tizenegyest harcolt ki, melyet Jhon Arías magabiztosan lőtt A. Domínguez ketrecébe.

A Fluminense története során első alkalommal hódította el a Recopa Sudamericanát, míg az LDU a 2009-es és a 2010-es sikere után képtelen volt begyűjteni a harmadik trófeáját a sorozatban.

Fluminense – LDU Quito 2-0 (2-0)
Gólszerzők: J. Arias (76., 90. – a másodikat büntetőből), ill.
Kiállítva: John Kennedy (79.), ill.
A győztes: a Fluminense 2-1-es összesítéssel

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!