Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Atlético Madrid legyőzte a Real Betist és tapad a Barcelonára – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 27. fordulójának vasárnapi játéknapjának késő délutáni mérkőzésén az Atlético Madrid látta vendégül a Real Betist.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

A hétközi kupakiesést igyekezett javítani az Atlético Madrid és ehhez meg is adták az alaphangot a 8. percben, ugyanis megszerezték a vezetést. A 16-oson belül Depay kapott egy labdát, majd erőből keresztbe lőtte a kapu előtt, a Morata elől menteni igyekvő Bellerín pedig rálőtte Pezzellára a labdát, akiről Rui Silvára és végül a kapuba pattant. A 28. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet maga a sértett, Álvaro Morata végzett el, de nem tudta értékesíteni, mert Rui Silva védte a lövését. A 44. percben csak összejött a gól Moratának, egy kipattanót fejelt a kapuba a spanyol csatár.

A második játékrészre összekapta magát a vendég együttes, és a szépítő találat is összejött még elég korán. A 62. percben Johnny passzolt William Carvalhónak, a portugál játékos pedig 25 méterről gyönyörű gólt tekert a bal felsőbe. A 79. percben kis híján az egyenlítés is meglett a Betisnek, azonban Guido Rodríguez lövését Oblak a kapufára tudta tolni. A hosszabbítással együtt hátralévő bő negyedórában pedig már nem történt semmi komoly, így az Atleti behúzta a mérkőzést.

Atlético Madrid – Real Betis 2-1 (2-0)
Helyszín: Metropolitano Stadium (Madrid), Vezette: C. S. Grado
Gólszerzők: R. Silva (8. – öngól), Morata (44.) ill. W. Carvalho (62.)
Sárga lap: De Paul (18.) ill. Pezzella (68.), G. Rodríguez (86.)
Kiállítás:ill.

Atlético: Oblak – Witsel, Gabriel Paulista, Hermoso – Llorente, De Paul (Molina 62.), Koke (Saúl 62.), Barrios, Lino (Riquelme 81.) – Morata (Savic 86.), Depay (Mandava 81.). Vezetőedző: Diego Simeone

Betis: R. Silva – Bellerín (Miranda 72.), Pezzela, Riad, Sabaly – Johnny (Ezzalzouli 90+1.), Roca (G. Rodríguez 46.) – Fornals, Rodri (W. Carvalho 46.), Ávila (A. Perez 72.) – Willian José. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

A mérkőzés videós összefoglalója:

A La Liga 27. fordulójának eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Celta Vigo – Almería 1-0

Szombat:
Sevilla – Real Sociedad 3-2
Rayo Vallecano – Cadíz 1-1
Getafe – Las Palmas 3-3
Valencia – Real Madrid 2-2

Vasárnap:
Villarreal – Granada 5-1
Atlético Madrid – Betis 2-1
18:30 Mallorca – Girona (Tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Bilbao – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Osasuna – Alaves (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore