Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Rashford bombagóljával vezetett a United, de a City Foden vezérletével végül megnyerte a városi derbit! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 27. fordulójának vasárnapi játéknapját a Manchester City és a Manchester United városi rangadója zárta.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Az első percektől kezdve a kapuja elé szegezte a Unitedet Guardiola csapata, míg a vendégek egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be. A nagy hazai fölény ellenére mégis a „Vörös Ördögök” szerezték meg a vezetést! A 8. percben Onana kirúgása után Fernandes tudta elől megtartani a labdát, majd Rashford elé tálalt, aki védhetetlenül Ederson kapujába bombázott a felsőlécet is érintve, 0-1! A 14. percben a City közel járt az egyenlítéshez, Foden lövését azonban Onana lábbal hatástalanítani tudta. A 19. minutumban ismét egy Foden – Onana párharc következett, amikor a támadó ziccerben vihette a kapura a labdát, a kameruni kapus eszén azonban ezúttal sem tudott túljárni. A 33. percben ismét Onana bravúrjára volt szükség, aki ezúttal Rodri tizenhatoson belülről eleresztett kapáslövését szedte ki a bal alsóból. A 45. percben viszont már a vendégek kapusa is tehetetlen volt, itt viszont Haaland hagyta ki a kihagyhatatlant. A norvég támadó Foden középre fejelt labdáját kellett volna, hogy 3 méterről a kapuba pofozza, innen viszont sikerült a léc fölé rúgnia a játékszert! A City elképesztő fölényét jól mutatta az első félidőben a hazaiak részéről elvégzett 12 szöglet és a 18 lövés, mégis a United vezetésével mehettek a szünetre a felek.

A második játékrészben aztán már igen hamar összejött az egyenlítés a City számára. Az 56. percben Foden vezette keresztbe a labdát 20 méterre a kapitól, majd ballal védhetetlenül a jobb felsőbe bombázott, nagyjából ugyanoda, mint ahova Rashford lőtt az első félidőben, 1-1! A City fölénye ezt követően is megmaradt, de újabb nagy lehetőségre igen sokáig kellett várni. A 71. percben aztán Walker vállakozott egy távoli lövésre, ezt azonban Onana magabiztosan hárítani tudta. A 80. percben aztán megfordította a mérkőzést a Manchester City! A hazaiak a United védelmének jobb oldalát tudták megbontani, majd Foden az ötös sarkáról ki tudta lőni a hosszú alsót, 2-1! A 91. percben de Bruyne zárhatta volna le az összecsapást, a belga középpályás lövése azonban kevéssel a bal kapufa mellett suhant el. Pár másodperccel később viszont már megszületett a harmadik gól, Amrabat ugyanis a saját kapuja előterében vesztett labdát, ami után Haaland ezt a nagy lehetőségét már értékesítette, 3-1! Ezt követően már nem alakult ki újabb esemény, így a Manchester City hátrányból fordítva teljesen megérdemelten nyerte meg a városi rangadót!

Manchester City – Manchester United 3-1 (0-1)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: A. Madley
Gólszerzők:
Foden (56., 80.), Haaland (90+1.) ill. Rashford (8.)
Sárga lapok:  –ill. Varane (68.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Aké, Dias, Walker – Rodri, Stones – Doku (Álvarez 59.), Silva, de Bruyne, Foden (Bobb 90+7.) – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

Manchester United: Onana – Dalot, Varane, Evans (Kambwala 69.), Lindelöf – Mainoo (Amrabat 82.), Casemiro – Fernandes, McTominay, Garnacho (Forson 82.) – Rashford (Antony 75.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brentford – Chelsea 2-2
Everton – West Ham United 1-3
Fulham – Brighton 3-0
Newcastle United – Wolverhampton 3-0
Nottingham Forest – Liverpool 0-1
Tottenham – Crystal Palace 3-1
Luton Town – Aston Villa 2-3

Vasárnap:
Burnley – Bournemouth 0-2
Manchester City – Manchester United 3-1

Hétfő:
21:00 Sheffield United – Arsenal (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore