Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányba került, de végül otthon tartotta a három pontot a Tottenham! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 27. fordulójának szombati játéknapján a Tottenham a Crystal Palace csapatát látta vendégül.

(Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Az első percektől kezdve igyekezett irányítani a játékot a Tottenham csapata, amely sokáig ezt a fölényét nem tudta igazán nagy helyzetre váltani. A 19. percben aztán Werner kapott kiváló indítást, ami után egy az egyben vihette a kapusra a labdát, Johnstone eszén azonban nem tudott túljárni, aki a labda útjába tudta vetni magát. A játékrész második felében is hatalmas fölényben futballozott Postecoglou csapata, de nem tudták feltörni a vendégek nagyon jól megszervezett védelmét, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, a Tottenham kapuja elé szegezte a Palacet, és az 54. percben Son révén majdnem meg is szerezték a vezetést, de a dél-koreai játékos lövése a bal kapufán csattant. Az 59. minutumban aztán meglepetésre megszerezte a vezetést a Palace! Ekkor ígéretes helyzetből végezhetett el szabadrúgást Eze, ő pedig gyönyörűen bevágta a kapus oldalára a labdát, 0-1! A 62. percben Werner próbált meg egalizálni, és célba vette közelről a rövid felsőt, Johnstone azonban jól zárta a szöget, és szögletre tudta ütni a labdát. A Tottenham próbálkozásait végül siker koronázta, a 77. percben ugyanis egalizálni tudotta  csapat! Brennan Johnson szerzett labdát a szélen, majd a középre tett labdáját Werner tudta közelről a hálóba pofozni, 1-1! Mindössze három perc telt el és már a Tottenhamnél volt az előny! Maddisontól érkezett egy beadás a jobb oldalról, amit középen Romero tudott tovább csúsztatni, a labda pedig végül a jobb alsóban kötött ki, 2-1! A 88. percben aztán végleg lezárta a három pont kérdését a Spurs, miután Son tudott ziccerben kilépni, majd mattolni tudta Johnstonet, 3-1! A ráadásban már nem történt jelentős esemény, a Tottenham így egy rendkívül erős utolsó negyedórának köszönhetően fordítani tudott, és tapadnak a 4. helyezett Aston Villára.

Tottenham – Crystal Palace 3-1 (0-0)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: J. Brooks
Gólszerzők:
Werner (77.), Romero (80.), Son (88.) ill. Eze (59.)
Sárga lapok: Bentancur (58.) ill. Lerma (50.), Johnstone (75.)
Kiállítás:ill.-

Tottenahm: Vicario – Udogie, van de Ven, Romero, Emerson – Bentancur (Johnson 63.), Bissouma (Lo Celso 90.) – Werner (Höjbjerg 82.), Maddison (Sarr 82.), Kulusevski – Son (Scarlett 90+1.) Vezetőedző: Ange Postecoglou

Crystal Palace: Johnstone – Ward, Andersen, Richards – Munoz, Wharton (Hughes 71.), Lerma, Mitchell – Ayew (Edouard 71.), Eze (Franca 66.) – Mateta Vezetőedző: Oliver Glasner

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Brentford – Chelsea 2-2
Everton – West Ham United 1-3
Fulham – Brighton 3-0
Newcastle United – Wolverhampton 3-0
Nottingham Forest – Liverpool 0-1
Tottenham – Crystal Palace 3-1
18:30 Luton Town – Aston Villa (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
14:00 Burnley – Bournemouth (Tv: Spíler 1)
16:30 Manchester City – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Sheffield United – Arsenal (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore