Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: a Rangers után a Celtic is kikapott

A listavezető Rangers szombati veresége után a második helyezett Celtic a harmadik Hearts otthonába látogatott vasárnap…

Az első helyre ácsingózó Celtic hosszú emberhátrányban 2-0-s vereséget szenvedett a Hearts vendégeként, így képtelen volt átvenni a vezetést a skót bajnokságban. A vendégek számára minden a terv szerint kezdődhetett volna, már a 13. percben tizenegyeshez jutottak, azonban Idah hibázott. A zöld-fehérek sorsa korán megpecsételődött, ugyanis Yang Hyun-Jun már az első negyedóra végén az azonnali kiállítás sorsára jutott egy durva szabálytalanságot követően. Létszámfölényben a Hearts bizonyult aktívabbnak, azonban sokáig nem tudtak élni a mezőnyfölénnyel. Nem sokkal a szünet előtt azonban a hazaiak is büntetőhöz jutottak, melyet Jorge Grant váltott találatra a 43. percben. Az első játékrész végeztével így a Hearts vezetett 1-0-ra. A szünet után a Celtic becsülettel próbálkozott tíz emberrel is a felzárkózásért, azonban tíz perc elteltével Lawrence Shankland bevitte az eindburghiek második találátát, mellyel eldőlt a mérkőzés. A Hearts magabiztosan otthon tartotta a három pontot és megerősítette harmadik helyét.

Ennek az eredménynek leginkább a Rangers örülhet, amely így a szombati fiaskója ellenére megtartotta kétpontos előnyét a glasgow-i riválissal szemben a bajnokság élén. Egyúttal 2018. február 3. óta először fordult elő a skót élvonalban, hogy a két gigász egyazon fordulóban vereséget szenvedjen.

Hearts – Celtic 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Grant (43. – büntetőből), Shankland (56.), ill.
Kiállítva:ill. Yang Hyun-Jun (16.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore