Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Galatasaray házon kívül győzte le a Besiktast – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 28. fordulójának rangadóján a gyengélkedő Besiktas fogadta a forduló előtti éllovas Galatasarayt…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

Az isztambuli rangadón a Galatasaray egy korai öngóllal házon kívül diadalmaskodott 1-0-ra a Besiktas ellen. A mindent eldöntő találat már a mérkőzés második percében megszületett, amikor egy bal oldali szögletrúgást követően a kapu előtt irányt változtató játékszer a menteni igyekvő Al Musratiról a saját kapujába vágódott. Az első félidőben kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, a BJK nem sok életjelet adott magáról. A szünet után Fernando Santos valamelyest össze tudta kapni a csapatát, és a hazaiak a második félidőben már jóval aktívabbak voltak, több lehetőséget is kialakítottak, azonban a mindvégig remek formában védő Muslera kapuját egyszer sem tudták bevenni. A hajrában a hazaiak ráadásul Colley kiállításával tíz emberre fogyatkoztak, így nem tudtak kiegyenlíteni.

A Galatasaray ennek a győzelemnek köszönhetően továbbra is két ponttal megelőzi a Fenerbahcét, míg a Besiktas visszacsúszott a negyedik helyre a Trabzonspor mögé és már 29 (!) ponttal van lemaradva az éllovastól.

Besiktas – Galatasaray (0-1)
Gólszerző:ill. Al Musrati (2. – öngól)
Kiállítva: O. Colley (88.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore