Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: véget ért a Sassuolo kulcsjátékosának szezonja! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sassuolo együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a csapat kulcsjátékosa, Domenico Berardi Achilles-ín sérülést szenvedett.

(Photo by Timothy Rogers/Getty Images)

Egyre mélyebb gödörbe kerül a Sassuolo gárádja. A pocsék formában lévő együttes az elmúlt időszak rossz eredményeinek köszönhetően megvált Alessio Dionisi vezetőedzőtől, a legutóbbi fordulóban pedig a helyére kinevezett Davide Ballardini debütálása sem sikerült túl jól, miután 1:0-ra kikaptak az egyik közvetlen riválisuktól, a Hellas Veronától. Ráadásul ezen a találkozón megsérült a korábbi sérüléséből éppen csak visszatérő Domenico Berardi. A Neroverdi kulcsjátékosának sérülése első ránézésre is súlyosnak tűnt, ám az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok igazolták is, hogy komoly a baj. A klub ugyanis hivatalos oldalán közzétette a hírt, miszerint Berardi súlyos Achilles-ín sérülést szenvedett, ami miatt kedden meg is fogják műteni.

Mindez azt jelenti, hogy a Sassuolo ebben a szezonban nem számíthat legjobb játékosára a kiesés elleni harcban, valamint Berardi számára az is esélytelenné vált, hogy részt vegyen a nyári Európa-bajnokságon, sőt ebben a naptári évben nem is tud majd pályára lépni, mivel nagyjából 10 hónapos felépülési időt jósolnak neki.

A Sassuolo számára rossz ómen Berardi elvesztése, hiszen a 29 éves játékos egyfajta talizmánja volt a csapatnak. Mindezt jól mutatja, hogy az eddig megszerzett 20 pontjukból 19-et akkor gyűjtöttek be, amikor Berardi a pályán volt, nélküle egyedül a Torino ellen tudtak egy pontot megszerezni.