Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga 1: a magyar légiós első gólját szerezte a Sepsi kiütéses győzelme során – videóval

A román bajnokság (Liga 1) alapszakaszának utolsó előtti, 29. fordulójában a Sepsi OSK a Voluntari együttesét látta vendégül…

 

A Sepsi OSK a vártnál simábban, három második félidei találattal 4-0-ra intézte el a Voluntarit, ezzel a háromszékiek életben tartották felsőházi rájátszásba jutási reményeiket. A Sepsiszentgyörgy már az első tíz perc végén megszerezte a vezetést, amikor Marius Stefanescu tizenegyesből lőtt a hálóba. Bár a hazaiak előtt több lehetőség adódott, az első játékrészben nem tudták növelni az előnyt, így 1-0-s állás állt az eredményjelzőn a szünetben. A második félidő elején egy ellentámadásból sikerült megszerezni a második gólt, Varga Kevin balról cselezte magát befelé, majd nagyjából húsz méteres távolságból védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba. A közelmúltban leigazolt magyar válogatott szélső az első gólját szerezte a Sepsi színeiben. Nem sokkal később Cosmin Matei ugyancsak eredményes volt és Stefanescu is újabb gólt szerzett, így nyolc percen belül lőtt három találattal a Sepsi végképp eldöntötte a három pont sorsát és padlóra küldte az ellenfelét.

Győzelmével az alapszakasz utolsó fordulója előtt a Sepsinek még van matematikai esélye bejutni az első hat helyezett által alkotott felsőházi rájátszásba. Ehhez azonban Petrolul Ploiesti vendégeként nemcsak nyernie kell, hanem az előtte tanyázó csapatok pontvesztésége is szüksége lesz.

A Sepsi magyar légiósai közül Kecskés Ákos végig játszotta a mérkőzést, a gólszerző Varga Kevint pedig a 72. percben éppen Varga Roland váltotta.

Sepsi OSK – Voluntari 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Stefanescu (11., 61. – az elsőt büntetőből), Varga K. (53.), Matei (58.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore