Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di María már döntött, Messi még nem az olimpiai szereplésről

Miután az argentin válogatott kijutott a párizsi olimpiára, azonnal megindultak a találgatások, hogy túlkorosként mely világbajnokok csatlakozhatnak az ötkarikás válogatott keretéhez…

(Photo by Andrea Staccioli/Insidefoto/LightRocket via Getty Images)

Az argentin U20-as és U23-as válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano korábban megerősítette, hogy szeretné ha Lionel Messi és Ángel Di María egyaránt csatlakozna a nemzeti csapathoz olimpiára. A szakember a TyC Sports-nak megerősítette, hogy azóta mire jutott velük:

“Ángel tisztellettel visszautasította a lehetőséget, úgyhogy rá biztosan nem számíthatunk az olimpián. Leóval is beszéltem már, egyelőre abban maradtunk, hogy még vissza fogunk térni erre a kérdésre a közeljövőben, úgyhogy meglátjuk…”

A szabályok értelmében az egyes válogatottak keretében a 23 év alatti játékosok mellett három annál idősebb futballistát nevezhetnek “túlkorosként” a keretekbe. Mivel idén nyár elején Copa Américát is rendeznek, az argentin felnőtt válogatott meghatározó játékosai számára bizonyára az lesz a fontosabb torna és vélhetően nem sokan vállalnának be egy nyáron két többhetes tornát.

Az idei olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornája mérkőzéseit július 24-től augusztus 10-ig rendezik hét franciaországi stadionban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!