Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elárverezik a “világ leghíresebb szalvétáját”, melyen Messi első szerződését rögzítették

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint egy amerikai aukciósház árverésre bocsátja Messi nemes barcelonai relikviáját…

(Photo by Daiana Panza/NurPhoto via Getty Images)

A nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a New York-i Bonhams aukciósház elárverezi azt a szalvétát, amelyen az akkor 13 éves Lionel Messi első barcelonai szerződési ajánlatát rögzítették.

Messi 2001 januárjában csatlakozott a katalán klubhoz. Az erről szóló megállapodás egy hónappal korábban született meg, és az ajánlatot rögzítő szalvétát a Barcelona részéről Carles Rexach akkori igazgató és Josep Minguella átigazolási tanácsadó, Messi oldaláról pedig az őt ajánló ügynök, Horacio Gaggioli írta alá.

A találkozót, amelyen a megállapodást egy szalvétára firkantották, jelen volt Jorge Messi, a játékos édesapja is. Rexach azért szervezte meg a találkozót, mert Messi családja aggódott, amiért a Barcelona nem jelzett vissza azonnal a tinédzser fiuk próbajátéka után.

“Barcelonában, 2000. december 14-én, Minguella és Horacio urak jelenlétében Carles Rexach, az FC Barcelona sportigazgatója ezennel saját felelősségére és bármilyen véleménykülönbségtől eltekintve beleegyezik Lionel Messi játékos szerződtetésébe, feltéve, hogy tiszteletben tartjuk a megállapított összegeket” – olvasható kék tintával a szalvétán.

“Ez a papírszalvéta megváltoztatta Messi életét, az FC Barcelona jövőjét, és meghatározó szerepet játszott abban, hogy rajongók milliárdjai élhették át a futball legdicsőségesebb pillanatait” – nyilatkozta Ian Ehling, az aukciósház egyik vezetője.

Messi 2004 és 2021 között minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a Barca színeiben, miközben többek közt négy Bajnokok Ligáját és tíz spanyol bajnoki címet nyert a csapattal.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!