Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jude Bellingham az eltiltásról: “Példát akarnak statuálni velem”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Real Madrid középpályását, Jude Bellinghamet két meccsre eltiltották, miután kiállították a Valencia elleni bajnoki lefújását követően. Most a játékos is elmondta a véleményét az esettel kapcsolatban. 

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

A Real Madrid középpályása, Jude Bellingham szerint példát statuálnak vele, amiért a Valencia elleni piros lapja után kétmeccses eltiltást kapott.

A 20 éves játékost a játékvezető, Jesus Gil Manzano állította ki a vitatott sípszava után, így a Mestallában 2-2-es állással ért véget a mérkőzés. A hosszabbítás végére a Real Madrid még mindig támadásban volt egy szögletet követően, a sípszó pedig éppen akkor hangzott el, amikor Bellingham Brahim Diaz keresztlabdájából fejelt a kapuba. Ekkor derült ki, hogy Bellingham “gólja” a sípszó után született, és az angol, valamint több madridi csapattársa is vitatta a döntést. Gil Manzano ekkor a tiltakozásáért Bellinghamnek azonnal piros lapot mutatott fel.

Bellingham a szerdai, RB Leipzig elleni 1-1-es döntetlen után így nyilatkozott:

“Nem mondtam semmi sértőt. Nem mondtam semmi mást, mint amit a csapattársaim mondtak, és úgy gondolom, hogy néha, mivel új vagyok, példát akarnak statuálni velem. Végül is nekem kell felelnem a tetteimért, és nem vagyok büszke rá. De úgy gondolom, hogy két meccs ezért egy kicsit nevetséges. Ám ha kettő, akkor vállalnom kell a felelősséget, és a lelátóról kell szurkolnom.”

Bellingham így most kihagyja a Celta Vigo és az Osasuna elleni La Liga-mérkőzéseket, bár az eltiltás ellen fellebbezni lehet.