Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fordulatokban gazdag mérkőzésen játszott döntetlent a Juventus az Atalantával! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójában a Massimiliano Allegri által irányított Juventus a Gian Piero Gasperini vezette Atalantát fogadta…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A mérkőzés első nagy lehetősége a Juventus előtt adódott, a 13. percben Chiesa beadását követően Miretti csúsztatott kapura, Carnesecchi azonban résen volt és védett. A 23. percben Chiesa eresztett meg egy lövést, melyben viszont elég gyengére sikeredett, így a vendégek portása könnyen hárított. A 35. percben az Atalanta megszerezte a vezetést, a bergamói együttes szabadrúgást végzett el, Pasalic azonban nem kapura rúgta azt, hanem nagyon okosan az üresen maradt Koopmeiners elé gurította a labdát, aki 16 méterről bevette Szczesny hálóját. Gian Piero Gasperini legénysége előnyből várhatta a folytatást.

A szünetet követően ismét a Juve kezdett jobban, az 51. percben Chiesa előtt adódott hatalmas ziccer, ám a lövése végül jócskán célt tévesztett. Az 53. percben Gatti beadása után Milik bólintott kapura, Carnesecchi könnyedén fogta a fejesét. Az 55. percben Scamacca eresztett meg egy távoli löketet, Szczesny bravúrral hárította. A 66. percben egyenlített a Juventus, McKennie passza után Cambiaso vette be az Atalanta hálóját. A 70. percben fordított Allegri együttese, egy beadás után McKennie tette le a labdát Milik elé, aki nem hibázott nagy ziccerben és megszerezte az előnyt a csapatának. A vezetésnek nem örülhetett sokáig Allegri csapata, a 75. percben Djimsiti passza után Koopmeiners révén egyenlített az Atalanta, ezzel pedig be is állt a találkozó végeredménye. 

Juventus – Atalanta 2-2 (0-1)
Helyszín:
Allianz Stadion (Torino); Vezette: M. Guida
Gólszerzők:
Cambiaso (66.), Milik (70.) ill. Koopmeiners (35., 75.)
Sárga lap: – ill. Hateboer (90+3.)
Kiállítva: ill.

Juventus: Szczesny, Gatti, Bremer, Danilo – Cambiaso (Weah 83.), McKennie (Yildiz 88.), Locatelli, Miretti (Nicolussi Caviglia 76.), Illing-Junior (Alex Sandro 82.) – Milik (Kean 76.), Chiesa. Vezetőedző: Massimiliano Allegri. 

Atalanta: Carnesecchi – Djimsiti, Hien, Scalvini (Toloi 67.) – Zappacosta (Hateboer 67.), Ederson, Pasalic, Ruggeri (Bakker 88.) – Koopmeiners, De Ketelaere (Miranchuk 88.), Scamacca (Lookman 57.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperino

Videós összefoglaló:

A 28. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Napoli – Torino 1-1

Szombat:
Cagliari – Salernitana 4-2
Sassuolo – Frosinone 1-0

Bologna – Inter 0-1
Genoa – Monza 2-3

Vasárnap:
Lecce – Hellas Verona 0-1
AC Milan – Empoli 1-0

Juventus – Atalanta 2-2
20:45 Fiorentina – AS Roma (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Lazio – Udinese (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore