Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: küzdelmes mérkőzésen nyert az Inter a Bologna otthonában és már 18 pont az előnye – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójának szombati játéknapjának kora esti mérkőzésén a szezon meglepetéscsapata, a Bologna látta vendégül a listavezető Intert.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az Inter bekezdett és az 20 percben több lehetősége is volt a gólszerzésre, azonban Lukasz Skorupski rendre állta a sarat, így sem Alexis Sánchez, sem Barella és Carlos Augusto sem tudta bevenni a kapuját. A Bologna a 34. percben vétette először észre magát komolyabban, de Lewis Ferguson lövését Yann Sommer hárítani tudta. A 37. percben két középhátvéd hozta össze a vendégek vezető gólját, Bastoni kapott egy labdát a baloldalon, amelyet állítgatás nélkül középre tekerte erőből, amire Yann Bisseck érkezett és fejelt erőből a kapuba.

A második játékrészben a vendégeknek egyetlen kapura irányuló lövése sem volt, míg a hazaiak rengeteget próbálkoztak, viszont nagyon pontatlanul. A legnagyobb lehetőségeket Posch, Ferguson és Zirkzee hagyták ki, így hiába érdemelt volna meg legalább egy pontot a Bologna, végül nem sikerült begyötörni az egyenlítő találatot. A mérkőzést ennek következtében az Inter nyerte és már 18 pont az előnye a tabella élén, míg a Bologna maradt a negyedik helyen.

Bologna – Inter 0-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna), Vezette: L. Pairetto (olasz)
Gólszerző: ill. Bisseck (37.)
Sárga lap: Zirkzee (25.), Freuler (48.) ill. Klaassen (81.)
Kiállítás: ill.

Bologna: Skorupski – Posch, Beukema, Lucumi, Kristiansen – Freuler, Ödgaard (Orsolini 79.), Ferguson, Aebischer (Moro 70.), Saelemaekers (Ndoye 74.) – Zirkzee (Castro 80.). Vezetőedző: Thiago Motta

Inter: Sommer – Bisseck, Acerbni, Bastoni – Darmian, Barella (Klaassen 80.), Calhanoglu (Asllani 61.), Mkhitaryan (Frattesi 61.), Carlos Augusto (Dumfries 46.) – Thuram (Arnautovic 66.), Alexis Sánchez. Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 28. forduló eddig eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Napoli – Torino 1-1

Szombat:
Cagliari – Salernitana 4-2
Sassuolo – Frosinone 1-0
Bolgona – Inter 0-1
20:45 Genoa – Monza (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Lecce – Verona (Tv: Sport 1)
15:§0 AC Milan – Empoli (Tv: Sport 1)
18:00 Juventus – Atalanta (Tv: Sport 1)
20:45 Fiorentina – AS Roma (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Lazio – Udinese (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore