Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsiai BL: Cristiano Ronaldóék büntetők után a negyeddöntőben búcsúztak

Az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóit rendezték a hét közben, és a keddi játéknapon a Cristiano Ronaldo fémjelezte szaúdi Al Nassr az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain csapatát látta vendégül.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott, azonban Al Khaibari fejesét Khalid Eisa bravúrral hárítani tudta a 6. percben. A 29. percben észre vétette magát a vendég együttes is, ami a támadást illet, sőt, a vezetést is sikerült megszerezniük Soufiane Rahimi révén. A 34. percben egyenlíthetett volna az Al Nassr, de Ghareeb elpuskázta az óriási lehetőségét, ígéretes helyről csak a felső kapufát találta el. A 45. percben pedig jött az igazi hideg zuhany Cristiano Ronaldóék számára, ugyanis Soufiane Rahimi meglövi második gólját is a mérkőzésen, így összesítésben már három góllal vezetett az Al-Ain. Azonban még a ráadás utolsó pillanataiban lefaragott egy gólt az Al Nassr a hátrányából, Sadio Mané átadásából Ghareeb tudott eredményes lenni.

A második játékrész elején szinte azonnal egyenlíteni tudott a hazai csapat, a vendégek hálóőre Khalid Eista vétett öngólt. Az Al Nassr nagy nyomást gyakorolt ellenfelére, és össze is jött az újabb találat, a 73. percben Alex Telles egyenlítette ki a párharc állását. A hosszabbítással együtt hátralévő bő félórában pedig már nem talált be egyik csapat sem, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban, a 98. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Yahya került a kiállítás sorsára. A 103. percben ezt ki is használta a vendég együttes, Al Shamsi egyenlítette ki a találkozó állását. Mikor már úgy festett, hogy az Al-Ain jut tovább, a hazaiak büntetőhöz jutottak, amelyet Cristiano Ronaldo értékesített a 119. percben.

Az idegek harcát pedig az Al-Ain bírta jobban, ugyanis ők háromból hármat értékesítettek, míg az Al Nassr játékosai négyből hármat elhibáztak, ennek következtében ők jutottak be az elődöntőbe.

Al Nassr – Al-Ain 4-4 – büntetők után (4-3, 3-3, 3-2, 1-2) Össz.: 4-5
Helyszín: Al-Awwal Park (Rijad), Vezette: Al Kaf Ahmed (ománi)
Gólszerzők: A. Ghareeb (45+5.), K. Eisa (52.), A. Telles (73.), Cristiano Ronaldo (119.) ill. S. Rahimi (29., 45.), Al Shamsi (103.)
Kiállítás: Yahya (98.) ill. – 

Az ázsiai Bajnokok Ligája kieséses szakaszának ágrajza:

Cup tree provided by Sofascore