Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csereként beállva adott gólpasszt a magyar légiós

A svájci bajnokság (Szuperliga) legutóbbi fordulójában a magyar válogatott játékosának csapata hazai mérkőzést játszott…

A Servette a korai hátrányba kerülés ellenére 3-1-es győzelmet aratott a Lausanne ellen és megerősítette második helyét a svájci bajnokság tabelláján. Az esélytelenebbnek tartott vendégek a 25. percben szerezték meg a vezetést az Udinesétől kölcsönzött olasz tehetség, Simone Pafundi első góljával. Nem sokáig örülhettek azonban, mivel a Servette kisvártatva büntetőhöz jutott, melyet Takuma Nishimura értékesített. Az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget. A folytatásban a Servette tovább rohamozott a vezetés megszerzéséért, ám sokáig csak kimaradtak a lehetőségek. Az utolsó tíz percen belül a házigazda újabb tizenegyest végezhetett el, Enzo Crivelli pedig nem hibázott. A házigazda magyar légiósa, Bolla Bendegúz ezt követően a 88. percben állt be csereként, a hosszabbítás perceiben pedig gólpasszt adott Crivelli második, csapata harmadik találatához, mellyel a Servette bebiztosította a három pontot.

A vendégek magyar játékosa, Szalai Gábor ezúttal nem volt tagja csapata meccskeretének, így a két magyar labdarúgó nem tudott farkasszemet nézni egymással. Bolla ugyanakkor öt gólja mellett már négy előkészítésnél tart 19 bajnoki pályára lépésről az aktuális szezonban.

Győzelmével a Servette a második helyen továbbra is egypontos lemaradásból követi a két vereség után újra diadalmaskodó Young Boys együttesét.

Servette – Lausanne 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Nishimura (34. – büntetőből), Crivelli (82., 90+5. – az elsőt büntetőből), ill. Pafundi (25.)
Kiállítva: Bronn (89.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore